Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Japán napot rendeztek a városi könyvtárban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. május 04. 13:12
Japán napot rendeztek a városi könyvtárban
Előadásokkal, workshopokkal és ételkóstolóval várták az érdeklődőket

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Japán napot rendezett május 4-én a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban a MAPON Gyulai Magyar-Japán Kulturális Egyesület.

A vendégeket Dézsi János, a bibliotéka igazgatója köszöntötte. Mint mondta, több pontos is kapcsolódnak az egyesülethez és a japán kultúrához, hiszen tizenegy évvel ezelőtt, 2013-ban éppen a könyvtárban alakult meg az egyesület, valamint az épület udvarán hozták létre 2021-ben az azóta is rendkívül népszerű japánkertet.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hankó Ferenc, az egyesület elnöke lapunk kérdésére elmondta: Japánban hatalmas ünnep a cseresznyefák virágzása, éppen ezért szervezték a rendezvényt a hanami jegyében, amely azt jelenti, virágnézés.

Hozzátette: többek között a cseresznyefák virágzásáról is tartottak előadást, de a japán zsinórkötéssel és az origamival is megismerkedhettek az érdeklődők, akik japán ételeket, süteményeket és üdítőket is kóstolhattak.

Bartóki László, a Japánkert Barátok Köre Egyesület elnöke a könyvtár udvarán található japánkert létrehozásának történetéről beszélt, majd idegenvezetést is tartott.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)