Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A múzeumok éjszakáján látványos és ingyenes programokkal várják vendégeiket a gyulai kiállítóhelyek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2015. június 19. 09:00
A múzeumok éjszakáján látványos és ingyenes programokkal várják vendégeiket a gyulai kiállítóhelyek
Június 20-án megismerhetik a vár titkos alagútjának rejtélyét, valamint az Almásy-kastély történetét is
____Eredeti-muzeumok_ejszakaja.JPG

képünk egy korábbi múzeumok éjszakáján készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Évek óta hagyomány már városunkban, hogy a múzeumok éjszakáján látványos, színvonalas és nem utolsósorban ingyenes programokkal várják vendégeiket a gyulai kiállítóhelyek. A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. június 20-án, szombaton 19–24 óráig rendezi meg Gyulán a népszerű programot. A Gyulai Hírlapnak Illikné Kukla Ildikó programszervező elmondta, a múzeumok látogatói aznap eljuthatnak koncertekre, színielőadásra, hagyományőrző programokra, tárlatvezetésre, és megismerhetik a vár titkos alagútjának rejtélyét, valamint az Almásy-kastély történetét is.

– Az idei Múzeumok Éjszakáján bekapcsolódott a rendezvénybe a Rádiótörténeti kiállítás és a „Máriás” ház is, valamint kiegészítő programként a Gyulai Tourinform Iroda szervezésében helytörténeti séta indul a gyulai vártól Légy lokálpatrióta! címmel. Lehetőség nyílik az est folyamán múzeumlátogató kisvonattal megtekinteni a kiállítási egységeket, és csónakázni a vár mellett lévő tavon – mondta Illikné Kukla Ildikó.

Aznap az Erkel-házban 19 órától dr. Kurcz Árpád ünnepélyesen átadja az Erkel Ferencet megörökítő gobelinjét, majd Erkel-művek Erkel szülővárosában címmel az Erkel Ferenc Vegyes Kar ad koncertet.

A Ladics-ház udvarán 19 órától népi jeleneteket láthatnak, majd este nyolctól és fél tíztől tárlatvezetés indul. A Kohán Képtárban 21 órától séta a raktárban, este tíztől pedig muzsikál a Gyulai Vonósnégyes.

A Húsipari Történeti Kiállítás este nyolctól fél 11-ig tárlatvezetéssel és kolbászkóstolással várja látogatóit.

A „Máriás” ház (K. Schriffert u. 2.) este nyolctól mutatkozik be: a régi sváb ház megtekintése mellett szalonnasütés, borozgatás, baráti beszélgetés várja a látogatókat.

A Rádiótörténeti kiállítás (Kossuth u.7.) 19 és 24 óra között minden egész órakor tárlatvezetéssel várja a vendégeket.

A Tájvízházban 19–22 óráig alkotóház várja a gyerekeket.

A gyulai várnál már 13 órától várják a programok a népeket, akik a Kerecsényi László Íjász Egyesület közreműködésével az íjászat világába csöppenhetnek. Este héttől ismerkedhetnek a vár kiállítótermeivel, 20 órától a gyulai vár titkos alagútjának rejtélye derül ki a palánkvár feltárásánál a vár mögötti területen. A reneszánsz táncbemutató, táncház és koncert 20.30-kor kezdődik a várszínpadon, ahol a Tabulatúra Régizene együttes és a Mare Temporis Történelmi Hagyományokért Alapítvány adja elő műsorát. Közben Lajos Ferenc grafikus alkotásait láthatják a gasztronómiai bemutatóval is szolgáló várborozóban. A tüzes-hastáncos show 23.30-kor kezdődik a várkertben. Idén nyáron az Almásy-kastély is csatlakozik a Múzeumok éjszakájához. A kastély gyönyörű kertjében 22 órától lampionos ismeretterjesztő előadást hallhatnak.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)