Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Erkel Diákünnepeken 15 kategóriában mérhetik össze tudásukat a fiatalok Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. május 28. 13:30
Az Erkel Diákünnepeken 15 kategóriában mérhetik össze tudásukat a fiatalok Gyulán
A kulturális programok mellett számos szabadidős lehetőséggel várják az ifjakat
____Eredeti-EDU.JPG

Képünk két évvel ezelőtt készült az Erkel diákünnepeken

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Immáron 26. alkalommal rendezi meg május 29–31. között városunk az Erkel Diákünnepeket. A kétnapos kulturális, ifjúsági fesztiválon a középiskolások 15 kategóriában mérhetik össze tudásukat és tehetségüket a neves szakmai zsűri előtt.

A kulturális programok mellett számos szabadidős lehetőséggel várják a fiatalokat és a pedagógusokat. Az EDÜ-t idén az Erkel Ferenc Gimnázium több tanárának és diákságának segítségével a Mi Egy Másért Közhasznú Egyesület rendezi.

A Gyulai Hírlapnak Ament Balázs, az egyesület elnöke elmondta, eddig több mint négyszázan jelentkeztek hazánk tíz megyéjéből, de az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy még továbbra is várhatók nevezők. Érkeznek városunkba diákok és tanárok többek között Pécs, Debrecen, Miskolc, Budakeszi, Esztergom, Szeged városokból. Ament Balázs kiemelte, az EDÜ szakmai programjai, versenyei ingyenesen látogathatók minden érdeklődő számára.

Az EDÜ hivatalos megnyitója május 29-én, pénteken 20.30-kor kezdődik a gyulai várban, ahonnan 21 órától indul a fáklyás felvonulás a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokba, ahol 22.30-tól az Ivan & The Parazol ad koncertet. Másnap, a szakmai programok után, 18–21 óráig tart az EDÜ-gála a művelődési központban. Aznap este 22 órától a városi tornacsarnokban a Fatal Error, a Blahalujziana zenekarok, majd DJ szórakoztatja a tinédzsereket.

Az Erkel Diákünnepek szakmai programjait május 29-én, pénteken 10–18 óráig, valamint szombaton 8–16 óráig látogathatják a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban, az Erkel Ferenc Művelődési Központban, a Gyulai Várszínház kamaratermében, a Vigadóban és a Rondellában.

Bővebb információkat, illetve részletes programot az erkeldiakunnepek.hu oldalon olvashatnak.

EDÜ volt, EDÜ van, EDÜ lesz!

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)