Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elek városban folytatódnak a Gyula–Elek ivóvízminőség-javító program munkálatai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. február 24. 09:00
Elek városban folytatódnak a Gyula–Elek ivóvízminőség-javító program munkálatai
Jelenleg az ivóvízgerinc-vezeték cseréje történik a Hősök útján
Az ivóvízgerinc-vezeték cseréje a Hősök útján. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Elek városban folytatódnak az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló Gyula–Elek ivóvízminőség-javító program munkálatai. A nyílt árkos ivóvízvezeték-rekonstrukció során mintegy 1450 méteren korszerű, korrózióálló és rugalmas polietilén KPE csövekre cserélik ki a régi azbesztcement csöveket. Az eleki munkálatok a Hősök útján kezdődtek meg, ahol jelenleg az ivóvízgerinc-vezeték cseréje történik 510 méteren.

A Gyulai Hírlapnak Endrész László, a Gyula–Elek ivóvízminőség-javító projekt mérnökének képviselője kifejtette, ha a Hősök útján elkészül az új ivóvízgerinc-vezeték, nyomáspróbát végeznek rajta, majd fertőtlenítik a csövet, és ha labor által baktériummentesnek nyilvánították a vízmintát, megkezdődhet a hozzátartozó házi bekötő vezetékek cseréje az utcában.

Ha a Hősök útján befejezték a munkát, a szomszédos utcában, a Szent István úton folytatódik az ivóvíz-rekonstrukció mintegy 200 méteren, majd József Attila utca csaknem 200 méteres, majd azt követően a Kossuth utca 100 méteres, végül a Kétegyházi út 450 méteres szakaszán zajlik csőcsere.

A szakember hozzáfűzte, a vezetékcserén kívül az utcákba tűzcsapokat helyeznek ki, a meglévő, érintett csomópontokat is felújítják, valamint nyolc tolózárat is kiépítenek.

- A munkálatok során a fent említett utcákban alig lesz vízhiány, a szolgáltatás majdnem teljes mértékben zavartalanul történik. A lakosságot postai úton, három nappal előtte, sőt, az utcát érintő munka reggelén is kiértesítik a kollégák – mondta Endrész László.

Az eleki ivóvízvezeték-rekonstrukció várhatóan az idei év áprilisában fejeződik be.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)