Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Túlfeszültség-védelmet építenek a gyulai víztisztító berendezésbe

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. szeptember 03. 09:00
Túlfeszültség-védelmet építenek a gyulai víztisztító berendezésbe
A nyári szélsőséges időjárás több akadállyal is lassítja a Gyula–Elek ivóvízminőség-javító program munkálatait
Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló Gyula–Elek ivóvízminőség-javító program során hamarosan még tisztább vízhez jut Gyula és Elek város. A közelmúltban lezárult a kiépített ivóvíz-tisztítási technológia szűrőberendezésének próbaüzeme Gyulán, a II.-es számú vízműtelepen. Az ÁNTSZ megadta az engedélyt, hogy a tisztított ivóvíz a városi hálózatba kerüljön. A nyári szélsőséges időjárás azonban több akadállyal is lassítja a beruházás munkálatait.
____Eredeti-_DSC9217.JPG

A villámkár kijavítása után használható lesz a víztisztító vegyszeradagoló technológia is

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

A Gyulai Hírlapnak Endrész László, a Gyula–Elek ivóvízminőség-javító projekt mérnökének képviselője elmondta, a sikeres gyulai próbaüzemet követő nyári viharos időjárás során a kommunikációs központot villámcsapás érte. A nagyfeszültség miatt keletkezett károkat jelenleg is javítják, továbbá ennek kapcsán egy túlfeszültségvédelmet is beépítenek a rendszerbe, hogy a jövőben elkerülhetők legyenek a hasonló problémák. A technológia által megtisztított víz körülbelül két hét múlva csatlakozhat a városi ivóvízhálózatba.

A szakember hozzáfűzte, Eleken az elmúlt időszakban jellemző rekordhosszúságú hőségriadó miatt kellett felfüggeszteni a próbaüzemet, ugyanis a próbaüzem alatt az eleki vízmű nem tudott volna annyi mennyiségű vizet adni, mint amennyi a lakosság vízigénye kánikula, aszály idején. Jelenleg a próbaüzem folytatásának előkészítése zajlik, hogy a jövő héttől mehet tovább a technológia tesztje, amely előreláthatólag szeptember harmadik hetéig tart.

A teljes projekt várhatóan október elején fejeződik be.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)