Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Új frontembert választott a gyulai LemonLime zenekar

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Fekete Cintia • KULTÚRA • 2014. november 03. 09:00
Új frontembert választott a gyulai LemonLime zenekar
A két éve alakult együttes új énekese a fiatal rocker lány, Fazekas Csenge
Képünkön (balról jobbra): Magyar Bea, Juhász Ákos, Hegyesi Gábor és Fazekas Csenge. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

A közelmúltban újabb tagcsere történt a 15-16 éves fiatalokból álló, gyulai LemonLime zenekarban. Az alig több mint két éves együttes ismét egy frontembernek mondott búcsút, ám a zenészek nem tétlenkedtek sokáig. Mostanra Fazekas Csenge személyében új énekest köszönthetnek a bandában.

- A változtatásra, illetve tagcserére azért volt szükség, mert egyre szembetűnőbbé váltak a stílusbeli különbségek közöttünk és korábbi frontemberünk között. Az előző énekesünk egy poposabb vonalon szeretett volna elindulni, mi pedig inkább a rockzene világát képviseljük – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Juhász Ákos, a zenekar dobosa.

A banda gitárosa, Hegyesi Gábor lapunk kérésére elmondta, előző frontemberük már a harmadik énekes volt az együttesben, ám vele több, mint egy évig zenéltek együtt. A gitáros kiemelte, a történtek ellenére barátságban váltak külön útjaik.

- Csengét az egyik osztálytársam ajánlotta nekem. Ő mondta, hogy van egy ismerőse, aki egy eléggé "rocker típusú" lány, és nagyon jó hangja van. Ezután elhívtuk őt az egyik próbánkra, azóta pedig már közösen zenélünk, és igyekszünk összeállítani egy részben megújított repertoárt – mesélte lapunknak Magyar Bea, a LemonLime basszusgitárosa.

A basszusgitáros hozzátette, meggyőződésük, hogy döntésük szükségszerű volt, és úgy vélik, hogy ez számukra és korábbi bandatársuk számára is előnyökkel jár majd.

- A Bartók Béla Művészeti Szakközépiskolában tanulok és körülbelül egy hónapja kerültem be a bandába. Bár még csak 3-4 próbán vagyunk túl, nagyon jól érzem magam az együttesben. Az egyik kedvenc zenekarom az Ossian, és a LemonLime rockos stílusa is közel áll hozzám – mesélte lapunknak Fazekas Csenge, a banda új énekese.

Ottjártunkkor a zenekar épp „halloweeni próbát” tartott, így betekinthettünk a kulisszák mögé, és pimaszul belehallgathattunk a fiatalok játékába. Megállapíthattuk, hogy az új énekes kiváló választásnak bizonyult, hiszen Fazekes Csenge erőteljes, képzett hangjával már néhány próba után is kellemes hangzásban, egységben és – ami a rockzenében elengedhetetlen – kimondottan ütősen szólalt meg a banda.

A Gyulai Hírlapnak a fiatal zenészek elmondták, jelenleg egy színpadképes repertoár összeállítása a legnagyobb feladatuk, melyben mentoraik, Kontor Tamás és Hőgyes Elek segítik őket. Mindemellett már szervezés alatt van néhány helyi és környékbeli fellépés is – így már nem kell sokat várnunk, és hamarosan az új frontemberrel az élen is láthatjuk őket a színpadon. 

 

Fazekas Csenge. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)