Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Utolsó üteméhez érkezett Gyula város ivóvízhálózatának rekonstrukciója

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2014. október 20. 09:00
Utolsó üteméhez érkezett Gyula város ivóvízhálózatának rekonstrukciója
A IV., utolsó ütem végső szakaszában a Városház utcában folynak a munkálatok
Jelenleg a Városház utcában folyik a munka. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Utolsó üteméhez érkezett Gyula város ivóvízhálózatának rekonstrukciója. Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló Gyula–Elek ivóvízminőség-javító program jelenlegi fázisában a több évtizedes, elavult ivóvízhálózat cseréje történik. A IV., utolsó ütem végső szakaszában a Városház utcában folynak a munkálatok. A forgalmas belvárosi utca jelentős szakaszán zajlik a fejlesztés: a Megyeház utcától egészen a Hét vezér és a Corvin utca kereszteződéséig kap új, korrózióálló, rugalmas polietilén KPE csöveket az utca ivóvízhálózata.

A Gyulai Hírlap kérdésére Szilágyi Szabolcs, a munkálatokat végző Univerzális Víziközmű-építő és Szolgáltató Kft. (UVIÉP) művezetője elmondta, a Városház utca nagy részén a kevesebb rombolással járó roppantásos módszerrel történik a csőcsere. Nyílt árkos megoldást szükséges alkalmazni a bekötéseknél, a Pálffy utca csatlakozásánál és a hely szűke miatt a Megyeház utca felöli rövid szakaszon. Az utolsó ütem munkálatait a tervek szerint október 31-ig befejezik.

Több órán át tartó vízhiány várható október 21-én a Városház utca, Megyeház utcától a Harruckern térig tartó szakaszán. A Harruckern tértől a Hét vezér és Corvin utca kereszteződésig hétfőtől csütörtökig,  8-17 óráig nem lesz víz, pénteken napközben már csak 2 órás vízhiánnyal jár a munka.

- Utána a hálózatrekonstrukció helyszínein már csak tereprendezés, illetve néhány helyen nagyobb átmérőjű csövek fektetése történik, amely nem okoz semmilyen problémát a lakosságnak – mondta el lapunknak az üzemvezető.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)