Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Indul a Lélektábor – Negyedik nyári táborát rendezte meg a Gyulai Nagycsaládosok Egyesülete

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2014. augusztus 06. 13:00
Indul a Lélektábor – Negyedik nyári táborát rendezte meg a Gyulai Nagycsaládosok Egyesülete
A Lélektábor a szeptemberben induló Léleksuli első, bevezető programjának is tekinthető
Megnyílt a Lélektábor. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

A Gyulai Nagycsaládosok Egyesülete elindította negyedik nyári táborát, melyet a Nemzeti Együttműködési Alaptól nyert pályázati támogatásból sikerült megvalósítaniuk. A pályázatnak köszönhetően idén nagyobb és komolyabb programokat, valamint újításokat is bevezettek a tábor életébe.

A lélektábor 30 gyermek részvételével augusztus 4-8. között zajlott a Gyulai Civil Szolgáltató Központban, amely az egyesület nyári táborainak állandó helyszíne. A táborban Dorcsinecz Jánosné nyugdíjas pedagógus vezetésével öt szülő és az érettségihez szükséges önkéntes munkát vállaló fiatalok foglalkoznak a túlnyomórészt 6-12 éves apróságokból és 12-16 éves ifjoncokból álló csapattal.

- A léleksuli egy újfajta kezdeményezés, ami szeptembertől februárig minden hónapot érinteni fog. A léleksuli az ott feldolgozott témák komolysága miatt elsősorban az idősebb gyermekeket célozza meg, de természetesen lesznek majd csöppségeknek szóló foglalkozások is, ezzel is megkönnyítve a dolgozó szülők életét – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Szendreiné Dudás Ildikó, a Gyulai Nagycsaládosok Egyesülete elnöke.

A léleksulit megelőző lélektábor a fiatalok közössége számára kínál új módszereket egészséges táplálkozás, esélyegyenlőség, szolidaritás, társadalmi és személyes felelősségvállalás, képességfejlesztés témakörökben.

- Az öt napos, augusztusi tábor egyfajta bevezetése a léleksulinak. A tábor ideje alatt a gyermekek összekovácsolódhatnak, jobban megismerhetik egymást és a felnőtt segítőket is. Az egyesület tagjai erre az időre, különböző színes programokat igyekeztek kitalálni a gyermekek számára, amelyek nem csupán lekötik a kicsik és a nagyobbak figyelmét, hanem egyben oktatnak is, mindamellett, hogy témájukban kapcsolódnak a tábor tárgyköréhez – ismertette a lélektábor lényegét Szendreiné Dudás Ildikó.

A program keretein belül a gyermekek kézműves foglalkozásokon, film- illetve mesevetítéseken, a csapatjáték fontosságát hangsúlyozó sportfeladatokban, valamint zenedélutánon vehettek részt, mely utóbbi során Döge Csaba tartott zenés hangszerbemutatót a táborozóknak. A programok között szerepel továbbá egy kalandpark-, egy uszoda- és egy pósteleki kirándulás is, ám nem maradhat ki a sorból a szinte hagyománnyá váló múzeumlátogatás sem, amely során idén a táj-, víz- és fürdőtörténeti kiállítást tekinthetik meg a gyerekek.

A tábort követő léleksuli időtartamában hosszabb, témájában komolyabb, programjaiban összetettebb, nagyobb volumenű projektnek ígérkezik, melyet 2015 februárjában a házasság hete zár majd, pontot téve ezzel a projekt végére is.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)