Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tanévkezdési ajándékkal lepték meg a nagycsaládosokat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2019. augusztus 30. 11:00
Tanévkezdési ajándékkal lepték meg a nagycsaládosokat
Tanszerek és egészségügyi termékek kerültek a csomagokba

Nagycsaládosoknak és támogatásra szoruló családoknak nyújtott át tanévkezdési csomagokat augusztus 29-én az Esze Tamás utcai Civil Házban Gyula város önkormányzata nevében Görgényi Ernő polgármester. A rendezvényen elhangzott: az önkormányzat több formában is igyekszik ilyenkor segítséget nyújtani, főként azoknak, akiknek szükségük van rá.

Tanévkezdési ajándékkal lepték meg a nagycsaládosokat

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A Gyulai Nagycsaládosok Egyesületének segítségével összeállított ajándékok ezúttal nagycsaládosokhoz és rászoruló családokhoz kerültek, azzal a segítő szándékkal, hogy az óvoda- és iskolakezdés könnyebb legyen számukra.

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere a rendezvényen úgy fogalmazott: augusztus utolsó napjai a tanévkezdésre való felkészüléssel telnek. Olyan időszak ez, amikor a szülőknek igazi logisztikai szakembereknek kell lenniük ahhoz, hogy a tanévkezdéshez tartozó feladatokat megoldják, majd gyermekeiket napról napra eljuttassák az oktatási-nevelési intézményekbe, a különórákra, a sportfoglalkozásokra, a zeneiskolába, s még ki tudja, hány helyre.

A városvezető aláhúzta: igyekeznek több formában is segítséget nyújtani, elsősorban a rászorulóknak. Kiemelte: azoknak, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, az iskolakezdéshez kapcsolódóan 6 ezer forint egyszeri, eseti támogatás jár. Rajtuk kívül gondolnak azokra a gyulai családokra is, amelyek nem részesülnek rendszeres családvédelmi támogatásban, jövedelmi viszonyaik mégsem teszik lehetővé, hogy könnyen kifizessék az ilyenkor keletkező költségeket.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Az elöljáró hangsúlyozta: azoknak a családoknak, amelyek esetében az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 85,5 ezer forintot, az önkormányzat saját forrásából szintén 6 ezer forint iskoláztatási támogatást nyújt. Idén ezt tizenöt család kérte, így huszonöt gyermek részesül benne. Az alanyi jogú támogatást százhuszonegy család és kétszázhét gyermek veheti igénybe. Ezen túlmenően az önkormányzat közétkeztetési és települési támogatással is segíti a családokat, 5 ezer forinttal száll be az étkeztetési díjba, illetve azoknak, akik külterületen laknak, vagy Ajtósfalván, iskolabusz-szolgáltatást biztosít.

Görgényi Ernő megjegyezte: sokat segít, ha ilyenkor tanszerek és egészségügyi csomagok formájában kap segítséget a család. A Gyulai Nagycsaládosok Egyesületének támogatásával ezért olyan csomagokat állítottak össze, amelyek valódi támogatást nyújtanak, és amelyeknek a gyermekek is örülni fognak. Az ajándékokat ezt követően nyújtották át.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)