Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A selyemakác esete a bolhával

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2014. július 06. 07:00
A selyemakác esete a bolhával
Remélem, azért nem mindenki jár ilyen rosszul ezzel az amúgy igen szép növénnyel
Képünk illusztráció. Forrás: wikipedia.org

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A kertünk sosincs kész! A szüretelések idején is vegyük figyelembe a zöldség- és gyümölcsfajták tulajdonságait, ízét, küllemét, eltarthatóságát. A kis naplónkba ezeket is felírhatjuk, hogy adott esetben ne essünk bele még egyszer ugyanabba a hibába. Itt van például „a selyemakác esete a bolhával”. Kiirthatatlan egy féreg! Gyéríteni lehet, amely ideig-óráig megfelel, de pár nap múlva kezdődik elölről az egész, ragacsozás, a vedlemények hullása, még megismételt kezelések dacára is! Remélem, azért nem mindenki jár ilyen rosszul ezzel az amúgy igen szép növénnyel.

Hasonlóan erőszakos kártevő a kecskerágókat szívogató fehér bevonatot képező kagylós pajzstetű, amely szintén a legerősebb vegyszerek ismételt felhasználásával irtható csak ki. Természetesen ilyen esetek figyelembevételével lehet egyfajta bio- vagy legalább természetbarát kertet kialakítani. A rovarkártevők megjelenésekor azért gondoljuk végig, hogy mit is tettünk a természetes ellenségek, a madarak védelmében, mert ugyanis ez döntő jelentőségű.

A szőlőinken a zöld munkálatok közben ellenőrizzük a fürtök mennyiségét, telítettségét, és ha sok van rajta, ne sajnáljunk egy-két fürttől megszabadulni, mert a végeredmény sokkal jobb lesz ízben, zamatban. Ne felejtsük el, hogy a szőlő virágzás utántól nagyon szereti a vizet.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)