Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai Semmelweis-napi ünnepségen hárman vehettek át Kórházért kitüntetést

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. július 02. 20:05
A gyulai Semmelweis-napi ünnepségen hárman vehettek át Kórházért kitüntetést
A rendezvényen dr. Kövesdi József megbízott főigazgató főorvos adjunktusi és főorvosi kinevezéseket adott át
A Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház Semmelweis-napi kitüntetettjei. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Semmelweis-nap alkalmából elismeréseket osztottak ki az egészségügyben dolgozó szakembereknek a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház Árvay-termében. A kitüntetéseset dr. Kövesdi József megbízott főigazgató főorvos, Mészáros Magdolna ápolási igazgató és Szabó Mihály gazdasági igazgató adta át.

Az ünnepségen dr. Erdei Ferenc osztályvezető főorvos emlékezett meg Semmelweis Ignácról, az anyák megmentőjéről. A szakember beszédében felidézte: a magyar orvos volt az első, aki észrevette, hogy a gyermekágyi láz nem önálló kór, hanem az orvosok által terjesztett fertőzés következménye. Felfedezését és annak primer dokumentumait az UNESCO 2013-ban felvette A világ emlékezete program kitüntetettjeinek listájára. Semmelweis Ignác nevét egyetem, klinika és kisbolygó is őrzi, születésnapja évfordulóján országszerte megemlékezéseket tartanak.

A gyulai ünnepségen Kórházért kitüntetést vehetett át dr. Bódi Piroska, a gyermekosztály főorvosa, Püski Sándorné, a III. belgyógyászati osztály vezető ápolója és Bertalanné Gyulai Szilvia, a gazdasági osztály anyaggazdálkodója. N. Szabados-díjjal ismerték el Horváth Attila informatikus munkáját.

Főigazgató főorvosi dicséretben részesült a pszichiátria osztály két főorvosa, dr. Csizmadia Mária a és dr. Tímár Erzsébet. Ápolási igazgatói dicséretet kapott Balla Ilona patológián dolgozó asszisztens, Gombkötő Istvánné, a gyermekosztály ápolója, Miklós Gyöngyi, az intenzív osztály ápolója és dr. Wattfa Adnanné rendelőintézetben dolgozó asszisztens. Gazdasági igazgatói dicséretben részesítették Kranczlerné Barta Katalint, a szállítási osztály adminisztrátorát.

Főorvosi kinevezést vehetett át dr. Kárpáti Mónika a szemészeti osztályról és dr. Rózsa Árpád az általános sebészeti osztályról. Adjunktusi kinevezést kapott dr. Marcas Mónika Graciella és Kiss Barna a pszichiátriai osztályról, dr. Popper Sachetti Andrea a szemészeti osztályról, dr. Mózes Katalin és dr. Szabó Andrea a gyermekosztályról, dr. Rácz Beatrix a III. belgyógyászati osztályról, dr. Orosz Péter a neurológia-stroke osztályról.  

A rendezvényen dr. Kövesdi József megbízott főigazgató főorvos elismerésben részesítette a többszörös véradókat. Ötvenszeres véradóként Nagy Ferencet, hatvanszoros véradóként Pomázi Ferencet és Szabó Pétert, hetvenszeres véradóként Papp Zoltán és Szilágyi Józsefet köszöntötték.  

     

Dr. Kövesdi Józseftől Kórházért kitüntetést vehetett át dr. Bódi Piroska. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)