Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sírgondozással csatlakoztak a gyulai hajléktalanszálló lakói a Szeretethíd elnevezésű programhoz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2014. május 16. 12:10
Sírgondozással csatlakoztak a gyulai hajléktalanszálló lakói a Szeretethíd elnevezésű programhoz
A Szeretethidat, azaz a református önkéntes napot 2009-ben hívta életre a Magyar Református Szeretetszolgálat
Az eredetileg tíz regisztrált jelentkező végül 15 főre bővült. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Sírgondozással járultak hozzá a Szeretethíd elnevezésű programhoz a gyulai hajléktalanszálló lakói. Az eredetileg tíz regisztrált jelentkező végül 15 főre bővült, akik a Gyulai Közüzemi Kft. közmunkásaival karöltve tisztították meg a Szentháromság temető katonasírjait. A Szeretethidat, azaz a református önkéntes napot 2009-ben hívta életre a Magyar Református Szeretetszolgálat. 2012-ben már a magyar reformátusság egyesülését is ünnepelhettük az által, hogy az önkéntes napot egész Kárpát-medencére kiterjesztették. Tavaly 16 ezren segítettek másokon, idén Gyulán mintegy 300-an jelentkeztek a szolgálatra. A sírgondozási munkálatokon kívül idősek és fogyatékosok látogatásával, valamint ételosztással segítenek az önkéntesek.

- Harmadik alkalommal csatlakoztunk a Szeretethídhoz. Szeretnénk megismertetni, hogy a hajléktalan sorsra került emberek között nagyon sok jóravaló, dolgozni vágyó, és munkára képes ember létezik. Az évek során egyre népszerűbb lett az önkéntes munka, idén 15 személlyel jelentünk meg az előre regisztrált 10 főhöz képest. A szolgálatot szívesen végezzük, örülünk a lehetőségnek. Reméljük, az elkövetkezendő időszakban is igényt tartanak a munkánkra. Szeretnénk megköszönni, hogy a Szeretethíd keretén belül holnap megvendégeléssel dotálják a munkánkat – nyilatkozta a Gyulai Hírlapnak Szilágyiné Kátai Mária, a hajléktalanszálló koordinátora.

A Fővárosi Idősek Otthona önkéntes lakói Görgényi Ferenc, Karácsonyi János, Erkel Antal, Erkel Ferenc, Pfiffner Paulina, Balogh József, Sinkáné Papp Piroska, D. Nagy András és dr. Csúsz Károly és felesége Hajósi Valéria sírját vették gondozásba.

- Tavaly is segítettünk, hiszen még aktívak vagyunk. Szinte minden rendezvényen részt veszünk. Szívesen vállaltuk a feladatot, s mindazok helyett is csináljuk, akik nem tudnak kikelni az ágyból. Szerintem ők is inkább itt lennének segíteni – indokolta a karitatív célú tevékenységét Szatmáriné Klárika, az idősek otthona lakója.

 

Szatmáriné Klárika. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)