Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kilenc óvodás csoport 90 versenyzője mérte össze tudását a gyulai Kicsik Nagy Olimpiáján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • SPORT • 2014. május 02. 15:40
Kilenc óvodás csoport 90 versenyzője mérte össze tudását a gyulai Kicsik Nagy Olimpiáján
A versenyprogramok mellett a színpadon táncszínházi bemutató és zenés gyermekműsor színesítette a napot
Népszerű versenyelem volt a halacskázás. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Valamennyi gyulai óvoda képviseltette magát a mára meghirdetett Kicsik Nagy Olimpiája elnevezésű versenyen, mellyel a „Fuss a sérült gyermekekért” Várfürdő Félmaraton és Váltófutás rendezvényhez csatlakoztak. Öt helyszínen tették próbára magukat a gyermekek a vár előtti téren és a várfürdő nyári főbejáratánál. Miután Gyula Város Egyesített Óvodája (GYVEÓ) kiemelt nevelési feladatának tekinti idén a testnevelést és egészséges életmódra való nevelést, ezért örömmel ragadta meg a csatlakozási lehetőséget.

Kilenc óvodai csoport, egyesével 10 fős csapatot állított ki. Szülők és gyermekek együtt versenyeztek, rakták a puzzle-t, a gyermekek fahalacskát horgásztak, facölöppel labdát gurigattak, karókra koszorút dobtak és kvízfeladatokat oldottak meg. S mindenki nyert, hiszen mindazon csapatok, akik mind az öt helyszínen teljesítették a feladatot, Gerhard Stengel jóvoltából csokoládés ajándékcsomagot kaptak.

A mai délelőtt megmutatta, hogy az egészséges életre való neveléshez nem szükségeltetik erőszak. A rendezvény sikeréhez minden bizonnyal a Gyulakonyha Kht. kóstoltatója is hozzájárult, hiszen minden rendezvényszervező jól tudja, az ingyenes ételstandok többnyire nagy népszerűségnek örvendenek. Ezúttal a Mintamenza programból már ismert kölesgolyót, húsmentes kolbászkákat, zöldségpástétomokat kínáltak retekkel, zöldhagymával, magvas kenyérfalatokkal, sőt rizskoch és alma is gazdagította a terülj-terülj asztalkámat.

Nagyváradi Zsófi csapatversenyben és a kirakós játékban is jeleskedett, elmondása szerint talán ez a két versenyelem volt a kedvence.

- Láttam táncos bemutatót és zumbát is. A feladatok után pedig egy hupikék törpikés zacskóban csokit és Kinder tojást kaptam. Nagyon jól érzem itt magam, jó a program – osztotta meg véleményét Zsófi, a Törökzugi óvoda 6 éves látogatója.

A Gyulai Hírlap kérdésére Szilágyiné Solymosi Mária, a GYVEÓ igazgatója elmondta, hogy rendezvényükkel olyan képességfejlesztésre törekedtek, amely fejleszti a szem- és kézkoordinációt, s a vizualitás erősítése is a célok között szerepelt. A rendezvény sikerességéhez nem fér kétség, amelyet az érdeklődők nagy száma - 600-700 látogató - is bizonyított. A versenyprogramok mellett a színpadon táncszínházi bemutató és zenés gyermekműsor színesítette a napot.

A gyermekek versenye után a főszerepet a VI. Várfürdő Félmaraton és Váltófutás veszi át. Ma este 18 órától tészta-parti kezdődik, majd este 20 órakor a Pernahajder-Cambell zenél.

A maraton részletes programja az alábbi linkre kattintva olvasható:

http://www.gyfm.gyulafelmaraton.hu/programok/Plakat.jpg

 

Nagyváradi Zsófi. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)