Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai zenekarok eltökélt szándéka, hogy lebontsák a Dübögőt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Oláh Szabolcs • KULTÚRA • 2014. február 22. 13:30
A gyulai zenekarok eltökélt szándéka, hogy lebontsák a Dübögőt
Legutóbb két helyi banda, a Sunset Strip és a Pernahajder Campbell zúzott a megszépült gyulai Vigadóban
Pernahajder Campbell. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

A gyulai rockzenekaroknak eltökélt szándéka, hogy lebontsák a nemrégen megújult Vigadót. Az épület ugyan biztosan áll, de a bandák nem hátrálnak, újból és újból hangos rock ’n’ rollal ostromolják a falakat, miközben hallgatóságukban olyan energiákat szabadítanak fel, amelyre csak a dobok és cintányérok által kísért gitárzene képes.

Először a tavalyelőtt alakult Sunset Strip csapott a húrokba, saját dalokkal és velejéig átdolgozott slágerekkel szórakoztatta a közönséget. A fiatalos lendületű csapatot a tavalyi X-Faktor című országos tehetségkutató show-műsorban már láthatták zúzni a tévénézők, most pedig Kukla József (ének), Miklós Csaba (gitár), Tóth Zoltán Bálint (gitár), Medve Dániel (basszusgitár) és Galambos Krisztián (dob) élőben is bemutatta, hogyan tudnak zenélni. Egyórás koncertjükön punk és metal elemeket is tartalmazó kemény muzsikájuk mellett dallamos szövegek másztak a fülbe.

Rövidke átállás után az idén ötéves Pernahajder Campbell zenekar könnyebb vizekre evezett, de a lendület nem hagyott alább. Saját dalokból álló repertoárjukban Baracsi István (ének/gitár), Görbedi József „Jokó” (gitár), Menyhért Csaba „Csiga” (basszusgitár/vokál) és Hőgyes Elek (dob) a poprockzenének egy igényesebb, tartalmasabb válfaját adták, jócskán megtűzdelve olyan irányzatok stílusjegyeivel, mint a beat, a reggea, a ska vagy a rock. Vagy akár a magyar alternatív zene, amelynek olykor könnyed szórakozást ígérő dallamai és ritmusai gyakran jóval mélyebb mondanivalót tartogatnak a hallgatóságnak.

 

Sunset Strip. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)