Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szelektív hulladékgyűjtésre is lesz mód a gyulai Városerdő üdülőterületén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. Gy. • HÍREK • 2014. február 19. 09:00
Szelektív hulladékgyűjtésre is lesz mód a gyulai Városerdő üdülőterületén
A törvény előírásként rendeli a szolgáltatónak a közszolgáltatás biztosítását az ilyen jellegű területeken
Gyula-Városerdő vasútmegállóhely. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

A Gyulai Közüzemi Kft. a 2012. CLXXXV. törvény 47. § (4) bekezdésének előírása alapján biztosítja a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást a gyulai Városerdő üdülőterületen.

A törvény nem lehetőségként rendelkezik a hulladékszállításról az ilyen jellegű területeken, hanem előírásként rendeli a közszolgáltatónak a közszolgáltatás biztosítását, illetve az üdülőtulajdonosoknak a közszolgáltatás igénybevételének kötelezettségét. Ezek alapján 2013. december 1-től, az üdülőtulajdonosoknak továbbra is a Fő út mellett rendszeresített kalodákba kell elhelyezni a háztartási vegyes hulladékot, valamint a kalodák mellé, a keletkezett zöldhulladékot, melyet társaságunk a hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendeletben rögzítettek alapján szállít el.

A Gyulai Közüzemi Kft. a hulladékok üdülőnkénti gyűjtéséhez ingyenesen biztosít zsákokat társaságunk ügyfélszolgálatán. Új elemként kiterjesztjük a szelektív hulladékgyűjtés rendszerét Városerdő üdülőterületre is. Ennek keretében társaságunk egy db szelektív hulladékgyűjtő sziget kialakítását valósítja meg még az üdülési szezon beindulása előtt. Így az üdülőterületen élőknek is módja és lehetősége lesz a jogszabályi előírások Városerdőn történő betartására, azaz a papír, a műanyag és az üveg külön gyűjtésére.

A hulladékszállítási közszolgáltatás közvetlenül társaságunknak történő megfizetése miatt az üdülőterületen érvényes kommunális adó mértéke csökken. Az adó változásáról Gyula Város Polgármesteri Hivatala tájékoztatta az érintetteket.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)