Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Erkel Ferenc tiszteletére rendeztek vetélkedőt Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2013. november 08. 09:00
Erkel Ferenc tiszteletére rendeztek vetélkedőt Gyulán
A zeneszerző szülőházában tartott rendezvényre Debrecenből is érkeztek versenyzők
Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

A középiskolástól a nyugdíjasig minden korosztály képviseltette magát az Erkel Ferenc Emlékházban megtartott Erkel zenetörténeti vetélkedőn. A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. és a Mogyoróssy János Városi Könyvtár által szervezett megmérettetésen idén nyolc csapat mérte össze tudását. A feladatok között zenemű-felismerés és Erkel-activity is szerepelt.

A verseny nyitányaként Sőrés Ildikó zongoraművész játszotta el a himnuszt, majd a csapatok megismerhették a háromfős zsűri tagjait. A résztvevőket dr. Németh Csaba Erkel-kutató, történész és muzeológus, Szőke Margit könyvtáros, valamint Sáfár Gyula, a Békés Megyei Levéltár igazgatóhelyettese értékelte.  

– A gyulaiak mindig is nagy becsben tartották Erkel Ferenc születésnapját – fejtette ki lapunknak Szőke Margit zsűritag, egyben a rendezvény egyik szervezője. A jeles napról megemlékező programok sorába tartozó zenetörténeti vetélkedőnek korábban a művelődési ház adott otthont, a megújult Erkel-ház átadása óta azonban a múzeum 19. századi osztálytermeket idéző helyiségében rendezik meg.

Szőke Margittól megtudtuk: az első helyen végző csapatot idén először egy különdíjjal is megjutalmazzák. Az általa és Sós Imre által alapított vándordíj nem más, mint egy kép, melyen Erkel Ferenc életútjának jelentős állomáshelyei, valamint Barabás Miklós és Györgyi Giergl Alajos alkotásai láthatók.

– Városi szintű vetélkedőt szerveztünk, nagy megtiszteltetésünkre azonban egy debreceni zenetanárokból álló csapat is jelentkezett a megmérettetésre – avatott be a részletekbe Kovács Ágnes, a rendezvény másik szervezője, aki azt is elárulta: a feladatok összeállításánál fontos szempont volt, hogy a résztvevők a kiállítótermeket is minél jobban megismerjék. 

     

Képünkön balról jobbra: Sáfár Gyula, dr. Németh Csaba és Szőke Margit. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
GYULAI HÍRLAP • 2013. november 08. 12:39
A zeneszerző szülőházában tartott rendezvényre Debrecenből is érkeztek versenyzők
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)