Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egy kilogramm mogyorót 800 forintért vásárolhatuk meg a gyulai piacon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. november 08. 07:00
Egy kilogramm mogyorót 800 forintért vásárolhatuk meg a gyulai piacon
A kofák nemesített mogyoró és törökmogyoró termését kínálják a vásárlóknak
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Keddenként mogyorót is vásárolhatunk néhány standnál a gyulai piacon. A nyírfafélék családjának egyik nemzetségébe tartozó növény terméséből kétfélét szerezhetünk be, a kofák ugyanis nemesített fajtájút és törökmogyorót is árusítanak.

Az egyik termelőtől megtudtuk: a mogyoró Mikulás napjáig adható el, hiszen legtöbben a Mikulás-csomagokba szánják a megvásárolt portékát. Mivel a növény termése telítetlen zsírsavakat, élelmi rostokat, vitaminokat és nyomelemet is tartalmaz, nem meglepő, hogy néhányan a televízió előtti nassoláshoz, csemegeként is szívesen fogyasztják. Olyan árussal is beszéltünk, akinek állandó vevőköre főként testépítőkből áll. A termelők kérdésünkre elmondták, a mogyoró ára évek óta nem emelkedett, hiszen egyre kevesebbet és kevesebben vásárolnak belőle.

A magyar, nemesített mogyoró termését kimérve kínálják a piacon, kilójához 800 forintért juthatunk hozzá. A nemesített fajtáknál jóval kisebb szemű törökmogyorót félkilós kiszerelésben árulják, egy csomagot 400 forintért vásárolhatunk meg. 

  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)