Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ülést tart szeptember 26-án, csütörtökön 13 órától

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M-P. J.HÍREK • 2013. szeptember 25. 18:00 • Frissítve: 2013. szeptember 26. 06:00
Gyula Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ülést tart szeptember 26-án, csütörtökön 13 órától
A fő napirendek között elsőként a Gyulai Várszínház igazgatói álláshelyének betöltésére érkezett pályázatot bírálják el
A városháza Gyulán. Fotó. Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Gyula Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ülést tart szeptember 26-án, csütörtökön 13 órától a Városháza dísztermében. A meghívó szerint mintegy 30 napirendi pontot kell megtárgyalnia a 14 tagú városvezető grémiumnak.

Az interpellációk után, a tájékoztatók között adnak számot az önkormányzat 2013. I. félévi gazdálkodásáról, illetve az önkormányzati tulajdonú kft.-k 2013. I. félévi tevékenységéről.

A fő napirendek között elsőként a Gyulai Várszínház igazgatói álláshelyének betöltésére érkezett pályázatot bírálják el. A színházigazgató megbízatása 2014. február 1–2019. január 31. napjáig szól. Döntenek az Egészségügyi Alapellátási Intézmény státuszbővítéséről, illetve az intézmény vezetői feladatainak további ellátásáról. Ezen tárgykörben foglalkoznak a fogorvosi feladatellátási szerződések módosításával.

Gyula Város Egyesített Óvodája, valamint a Románvárosi Óvoda státuszainak módosításáról is tárgyalnak. Pályázatot ír ki az önkormányzat az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítási közszolgáltatás ellátására. A testület várhatóan kifejezi csatlakozási szándékát a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz. Beszámoló hangzik el az önkormányzat által alapított közalapítványok működéséről. Foglalkoznak a „Poklás csatorna” hasznosításával, a Gyulai Közművelődési és Vízimentő Egyesület kérelmével, valamint a Béke sugárút 10. szám alatti helyiség funkciójának módosításával.

Együttműködés jöhet létre a holnapi ülésen a Lechner Lajos Tudásközponttal a Harruckern–Wenckheim–Almásy kastélyban tudományos kutatások folytatása érdekében. Döntenek az önkormányzati bankbetét további lekötéséről, illetve adósságmegújító hitel felvételéhez ingatlanfedezet biztosításáról. A pénzügyi kérdések ezzel nem érnek véget, hiszen módosítják Gyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. évi költségvetéséről szóló rendeletét.

Zárt ülésen dönthetnek a képviselők a Havasi István-díj adományozásáról. A szeptember 26-ai ülése részletes előterjesztése Gyula város hivatalos honlapjáról letölthető. 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)