Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Budrio és Gyula fél évszázados testvérvárosi kapcsolatának alkalmából fotókiállítás nyílt Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2013. szeptember 19. 21:21
Budrio és Gyula fél évszázados testvérvárosi kapcsolatának alkalmából fotókiállítás nyílt Gyulán
A mintegy ötven képből álló tárlaton a két város több évtizedes kötelékének számos epizódja megelevenedik
Fotókiállítás nyílt az elmúlt ötven év történéseiből. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Idén ünnepli városunk fél évszázados testvérvárosi kapcsolatát az olaszországi Budrióval. Az 50 éves jubileum alkalmából ma délután fotókiállítás nyílt Gyulán, a Park Hotelben. A mintegy ötven képből álló tárlaton a két város több évtizedes kötelékének számos epizódja megelevenedik 1963-tól 2013-ig.

A kiállítás megnyitóján először Giorgio Cesari, Gyula város díszpolgára, Budrio egykori alpolgármestere köszöntötte a vendégeket, az olaszokat és magyarokat. Beszédében elmondta, a mintegy ötven fotón nagyon sok fontos személy látható, akik létrehozták, illetve igyekeztek ápolni a Gyula és Budrio városok közötti kapcsolatot, majd bemutatta a delegáció szakácsait, akik a hétvége folyamán az olasz gasztronómiát fogják az érdeklődők és ínyencek elé tárni.

Köszöntőjéből kiderült, a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és a budriói Giordano Bruno Gimnázium már tíz éve ápolja a két település közötti cserekapcsolatot. A tárlat megnyitóján a két oktatási intézmény diákjai is részt vettek.

Galbács Mihály, Gyula város alpolgármestere is üdvözölte a testvérvárosi delegáció tagjait, majd örömét fejezte ki, hogy a jubileumot ünneplő hétvégén ennyi színes program szól a fél évszázados testvérvárosi kötelékről.

- Sokan, amikor ez a kapcsolat kialakult, még gyerekek voltunk, most pedig saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy ez az ötven év milyen hamar eltelt. Jó érzéssel kell viszont megállapítani, hogy az elmúlt évtizedek eredménye a barátság, amely a két város vezetői és lakosai között egyaránt kialakult – mondta a jelenlévőknek Galbács Mihály.

A kiállítás szeptember 21-ig tekinthető meg a Park Hotelben, melynek éttermében a hétvégén az olasz gasztronómia kerül előtérbe. A mediterrán fogásokról a budriói Magnólia Központ szakácsai gondoskodnak. A menük ára 1500 Ft, a fogásokról érdeklődni a 66/463-711-es telefonszámon lehet.

 

Giorgio Cesari. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)