Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Szivárvány Napközi Otthon Hatodik Érzék néven új egyesületet alapított Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. szeptember 19. 21:41
A Szivárvány Napközi Otthon Hatodik Érzék néven új egyesületet alapított Gyulán
Az egyesület minden olyan adottsággal rendelkezik, ami lehetővé teszi a pályázati rendszerben történő aktív részvételt
2014-től számos pályázati lehetőség áll majd rendelkezésre. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Hatodik Érzék néven új egyesületet alakított a Szivárvány Napközi Otthon. Alt Norbert alpolgármester és Kovács Zoltán, az intézmény vezetője 2013 nyarán az otthonban gondozott fogyatékkal élők, a szülők és az ellátók kapcsolatának szorosabbra fűzését tűzték ki célul. Terveik megvalósultak, melynek bizonyítéka, hogy az egyesület alakuló ülését ma kora este megtarthatta a szervezet.

Az eseményen tiszteletét tette dr. Kovács József országgyűlési képviselő is. A politikus beszédében kiemelte, hogy az új civil törvénynek is köszönhetően számos olyan volumenű pályázati lehetőséggel lehet majd élni, melyekre idáig nem volt lehetőség. Alt Norbert véleménye szerint az egyesületet minden olyan adottsággal rendelkezik, ami lehetővé teszi a pályázati rendszerben történő aktív részvételt és az adó 1%-ának lehívását.

- Az egyesület új bizottsági tagságot választott és új nevet kapott. 2014-től számos pályázati lehetőség áll majd rendelkezésre. A támogatások lehívásához azonban egy civil alap és az érintettek összefogása szükséges – mondta az alpolgármester.

A Gyulai Hírlapnak Kovács Zoltán elmondta, hogy minden épület- és eszközfejlesztést megcélzó pályázati lehetőséget ki kíván aknázni az egyesület, sőt a távalti célok között bentlakásos otthon létrehozása is szerepel.

Az alakulóülésen az egyesület elnökének Papp Zsuzsannát választották meg, az alelnöki posztot ezen túl Kovács Zoltán tölti be, a titkári feladatot pedig Kaizer Zsuzsanna látja el.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)