Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mintegy száz család ünnepelte együtt az anyatejes táplálás világnapját a gyulai városházán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. szeptember 06. 16:04
Mintegy száz család ünnepelte együtt az anyatejes táplálás világnapját a gyulai városházán
A rendezvényt tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Gyulai Védőnői Szolgálat
Idén is megtöltötték a gyulai városháza dísztermét az anyatejes táplálás világnapja alkalmából összegyűlt szülők és csemetéik. A fürdőváros tizenhárom évvel ezelőtt csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF által 1992-ben kezdeményezett programhoz, melynek keretében minden évben szeptember első péntekén köszöntik azokat az anyákat, akik anyatejjel táplálják gyermeküket.
Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gombosné Medve Katalin csoportvezető védőnőtől megtudtuk: a Gyulai Védőnői Szolgálat által szervezett rendezvényen évente mintegy száz család, csaknem 250 vendég vesz részt. A szakember a Gyulai Hírlap kérdésére elmondta: az ünnepséggel azoknak az anyukáknak szeretnének köszönetet mondani, akik gyermekeiket szoptatják.

– A hatodik hónap végéig kimondottan az anyatejes táplálást szorgalmazzuk. Amennyiben megfelelő mennyiségű az anyatej, és szépen fejlődik a gyermek, semmilyen hozzátáplálást nem javasolunk – hangsúlyozta a védőnő, majd hozzátette: az édesanyák általában egy év után szokták leválasztani gyermeküket, de olyan csemete is akad, aki kétéves koráig szopik.

Gombosné Medve Katalin kifejtette: az újszülötteket a hazaadásuk után rendszeresen látogatják. Azoknak az édesanyáknak, akiknek mégis problémájuk akad a szoptatással, érdemes ellátogatniuk Csüllögné Nemes Bernadett szoptatási szaktanácsadó klubjába. A foglalkozásokat általában minden hónap első péntekén 10 órától tartják a várandóstanácsadóban, a szakembert azonban személyesen is fel lehet keresni a védőnői szolgálatnál. 

A rendezvény egyik résztvevője, Juhász Edit lapunk kérdésére elmondta: hat hónapja szoptatja kislányát, Mirát. A fiatal anyuka szerint az anyatejes táplálás legnagyobb előnye, hogy jótékonyan hat az immunrendszer fejlődésére, ezért gyermekét legalább egyéves koráig szeretné szoptatni. Mint megtudtuk, az édesanya először interneten tájékozódott a helyes technikáról, ám később ösztönösen ráérzett arra, hogy mit kell tennie.

Az ünnepségen Erdei Erika Lídia járási vezető védőnő köszöntötte az egybegyűlteket, majd Dóczi Józsefné, a nevelési tanácsadó megbízott vezetője tartott előadást a csecsemőkor mozgásfejlődési szakaszairól és a rendellenes mozgásfejlődés okairól. Az eseményen azokat a fotókat is meg lehetett tekinteni, amelyeket a szoptató édesanyák küldtek be kisbabájukról. A védőnői szolgálat által meghirdetett fotópályázatra érkezett képek az Egészségügyi Alapellátási Intézmény lépcsőházát díszítik majd. 

Szilágyiné Schneider Adrienn védőnő. Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba
GYULAI HÍRLAP • 2013. szeptember 06. 20:00
A rendezvényt tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Gyulai Védőnői Szolgálat
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)