Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A csecsemők természetes táplálását népszerűsítették Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. szeptember 06. 15:10
A csecsemők természetes táplálását népszerűsítették Gyulán
Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából gyűltek össze a szoptató kismamák és csemetéik a Vigadóban

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Idén is megtartotta anyatejes világnapi rendezvényét szeptember 6-án a gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény. A program után konferenciát is rendeztek a Vigadóban.

Kiss Tamásné képviselő üdvözlő gondolataiban saját gyermekeiről és kismamaként megélt tapasztalatairól mesélt az egybegyűlteknek. Úgy fogalmazott: a szoptatás lelki és testi táplálást jelent, ami a gyermekeket és édesanyákat egyaránt képes megnyugtatni.
 
A folytatásban Kotroczóné Antal Terézia mondott köszöntőt, a vezető védőnő kitért arra, hogy az édesanyák számára egyfajta áldozat a szoptatás, mégis nagyon fontos, akár felnőttkori egészségünk szempontjából is. 
 
– Önök azok, akik a legtöbbet tehetnek azért, hogy a szoptatás minél népszerűbb legyen. A férfiak, édesapák támogató közelsége elengedhetetlen annak érdekében, hogy ez a fajta táplálás minél elfogadottabb és hosszabb ideig biztosított legyen a csecsemők számára. Emellett az intézmények felelőssége is nagy, nem mindegy, hogy kialakítanak-e szoptatósarkokat és egyéb lehetőségeket a szoptatásra – emelte ki a szakember. 
 
 

Kiss Tamásné, Ködmön Zsolt és Kotroczóné Antal Terézia

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Ködmön Zsolt, a gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetője jó szórakozást kívánt a megjelenteknek, majd Molnárné Suhajda Tímea kismama az anyatejes táplálás előnyeit részletezte saját tapasztalatain keresztül. Elmondta, hogy tudatosan készült a szoptatásra, amiben sok segítséget kapott. 
 
– A környezetem, édesanyám és a párom is nagy segítség volt a támogatásával – emelte ki a kismama, majd hozzátette: amikor a szoptatás nehezebben megy, vannak trükkök, amikkel újra beindítható a tej termelődése. 
 
– Rendszeres evés, megfelelő folyadékfogyasztás és elég pihenés, ezekkel nagyon sokat tudunk tenni a tejmennyiség növeléséért – mondta.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A program szervezőinek képviseletében Szilágyné Schneider Adrienn lapunknak kiemelte, hogy csaknem 20 éve indult el a városi program.
 
– Hagyományteremtő szándékkal indítottuk el a programot. Örülünk annak, hogy ma már a családok nagyon várják ezt az eseményt. Minden évben igyekszünk színesíteni a rendezvényt, idén az anyatejjel táplált kisbabák fotóiból rendeztünk kiállítást a helyszínen, de játszóház is várja a legkisebbeket – részletezte. 
 
Ezek után zenés műsorral folytatódott az esemény, amely tombolahúzással és megvendégeléssel zárult.
 
Az összejövetelhez kapcsolódóan ugyanezen a napon országos konferenciát is tartottak a védőnők számára. Ezen a gondozásról, a cukorbetegek várandósságáról és a koraszülöttek gondozásáról hallgathattak meg előadásokat a szakemberek. 
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)