Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulára ért az MSZP Békés Megyei Nőtagozatának kerékpáros demonstrációja

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É.HÍREK • 2013. július 28. 12:37
Gyulára ért az MSZP Békés Megyei Nőtagozatának kerékpáros demonstrációja
Dr. Gurmai Zita Európai Parlamenti képviselő is csatlakozott a megmozduláshoz
A piacnál tartott demonstrációt az MSZP nőtagozata. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

- Magyarországon a gyermekek több mint fele a létminimum alatt él, a 21. század Magyarországán 600 ezer ember éhezik, többségük gyermek és nő. Ezektől a gyerekektől iskolai teljesítményt várunk, amikor szó szerint örülnek, hogy élnek, örülnek, hogy állnak a lábukon. Éhezve nem lehet teljesítményt nyújtani, bizakodóan tekinteni a jövőbe – mondta dr. Gurmai Zita Európai Parlamenti képviselő, az MSZP Országos  Nőtagozatának elnöke a ma délelőtt megtartott  gyulai demonstráción.

Az MSZP Békés Megyei Nőtagozata nagy fába vágta a fejszéjét. A közel negyven fokos hőségben kerékpárral keresik fel Békés megye különböző településeinek lakóit, hogy felhívják a figyelmet a mélyszegénységre és a - családon belüli - nők elleni erőszakra.

Dr. Gurmai Zita felháborítónak nevezte azt a politikai eljárást, hogy a kormány elitista, igazságtalan, gazdagokat támogató, anyákat és sokgyerekes családokat sújtó politikát folytat.

- Amíg lesznek Magyarországon tisztességes választások, addig ezt a Fideszes képmutató társaságot el lehet küldeni az ellenzékbe. És 2014-ben el is fogjuk, mert nem engedhetjük, hogy még egy Fidesz-kormány felélje Magyarország jövőjét és a stadionokra költse a pénzt.

A Gyulai Hírlapnak Suchné Szabó Edit, a párt békés megyei nőtagozatának alelnöke elmondta, kezdeményezésük első lépcsője a tavaly februárban indított éhségmenet volt.

- A választókerület felelőseként húsz településen járok. Sokszor csonttá soványodott emberekkel találkozom, akik azért éheznek, hogy, a gyerekeknek tudjanak enni adni. Alig várják, hogy iskolába menjen a gyermek, mert ott jutnak élelemhez. A szegénység folyamatos. Bárcsak azért ülnék itt, mert aktualitását vesztette a szegénység elleni küzdelmünk, de a februári megmozdulásunk óta azt tapasztaljuk, hogy a kormányzat még több terhet raktak az emberekre. Tetézi a gondokat, hogy a Fidesz-kormányzat elfeledkezett a vidéki emberekről. Azt ígérték, hogy felzárkóztatják a vidéket, de még hátrányosabb helyzetbe kerültünk. Nőként, anyaként, feleségként látom és kötelességemnek érzem a nehéz sorsú emberek segítését – hangsúlyozta Suchné Szabó Edit.

A demonstráció végén narancssárga lufikat engedtek a magasba a tüntetők, melyre a Fidesz választási ígéreteit ragasztották, majd egy – béklyót jelképező, kődarabhoz rögzített - nagyobb léggömböt pukkasztottak ki.

Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)