Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hatvannégyen tettek állampolgársági esküt a gyulai városháza dísztermében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2013. július 18. 11:00
Hatvannégyen tettek állampolgársági esküt a gyulai városháza dísztermében
Dr. Görgényi Ernő: A mi összetartozásunk a közös magyar történelmünk és kultúránk
Honosítás Gyulán. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Oláh Szabolcs

Hatvannégyen tettek állampolgári esküt a városháza dísztermében ma délelőtt. Az ünnepi eseményre érkezőket Reményik Sándor egyik versével köszöntötte Bálint Gergő, majd  dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere gratulált Magyarország új állampolgárainak.

- Itt, a Kárpát-medencében, aki a jelenlegi magyar határokon túl él, nem azért lakik határon túl, mert ezt választotta, mert elhagyta országát, mert átlépte a határt, hanem a nagyhatalmak diktátumai alapján, a határ lépte át őket, Önöket. Az állampolgárság csak egy jogi kötelék, mert valójában a mi összetartozásunk nem ettől függ. A mi összetartozásunk a közös magyar történelmünk és kultúránk. Ehhez képest a mostani esemény csak egy formális dolog, viszont fontos, hogy ma egy újabb kötelék jött létre közöttünk, egy alkotmányjogi kötelék. Az okiratok aláírásakor örömmel láttam, hogy sokan nem csak az állampolgárságukat kapták vissza, de a nevüket is, és külön örülök annak, hogy innentől kezdve a saját, magyaros módon írt nevükön jelentkezhetnek bárhol a világon – mondta beszédében a városvezető.

Ezután Wass Albert Üzenet haza című költeménye hangzott el, majd az állampolgárságot igazoló okiratok átvétele után a jelenlévők elénekelték himnuszunkat, és pezsgővel ünnepeltek.

 

Fotó: Gyulai Hírlap Online - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)