Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elballagtak a Németvárosi Óvoda nagycsoportosai Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. június 11. 13:00
Elballagtak a Németvárosi Óvoda nagycsoportosai Gyulán
Az évzáró ünnepségen az intézmény fennállásának 120. évfordulóját is megünnepelték
Fotó: Németvárosi Óvoda

Huszonegy nagycsoportos óvodás ballagott el idén a Németvárosi Óvodából. A június 1-jén megtartott évzáró ünnepségen az intézmény fennállásának 120. évfordulójáról is megemlékeztek: az ünnepi zenés műsor végén a gyerekek kék színű léggömböket engedtek a magasba.

– Kétnyelvű német nemzetiségi óvodánkban hagyomány, hogy június első szombatján tartjuk évzáró ünnepségünket és a nagycsoportosok ballagását. Ezen az ünnepségen csak az iskolába készülő nagyok és az őket búcsúztató kicsik vesznek részt – mondta el lapunknak Fazekas Sándorné tagintézmény-vezető.

A rendezvényen a ballagó óvodások az év során tanult énekekből, körjátékokból és táncból összeállított, német nyelvű műsort adtak elő, majd az idei év pünkösdi királya és királynéja, Marik Barnabás és Megyesi Dorka a búcsúzó nagycsoportosok nevében egy emlékszalagot kötött fel az óvoda zászlajára. A hagyományokhoz híven a szülők támogatását emléklappal köszönték meg az óvodapedagógusok a rendezvényen.

A tagintézmény vezetőjétől megtudtuk: a Gyulai Német Nemzetiségi Önkormányzat idén két nagy pancsolómedencét és homokozójátékot ajándékozott az óvodában maradó gyerekeknek, a ballagóknak átadott „zuckertüte”-t pedig Gerhard Stengel jóvoltából töltötték meg finomságokkal.

– Ezúton szeretném megköszönni Gerhard Stengel úrnak és a Bad Wilbel-i önkéntes tűzoltóknak, hogy évek óta támogatják az óvodánkat, és eljuttatják hozzánk a Ferrero cég édességadományait – köszönte meg Fazekas Sándorné lapunkon keresztül a támogatást.

Az óvodapedagógus elmondta: az idei évzárót az is különlegessé tette, hogy a rendezvény előtt készült el az az óriási festmény, amely az óvoda udvari falát díszíti. Mint megtudtuk, az alkotás a szülők kezdeményezésére és támogatásával született meg Kölüsné Kiss Györgyi irányításával. A festésben az óvónők és a szülők is részt vettek – avatta be a részletekbe lapunkat a tagintézmény vezetője. 

 

Fotó: Németvárosi Óvoda
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)