Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sokszínű és tartalmas gálaműsorral zárult a jubileumi, XXV. Erkel Diákünnepek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2013. június 02. 16:16
Sokszínű és tartalmas gálaműsorral zárult a jubileumi, XXV. Erkel Diákünnepek Gyulán
A zárórendezvénynek ezúttal a gyulai Nicolae Balcescu Román Gimnázium színházterme adott otthont
A 2013-as Erkel Diákünnepek gáláján. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Több évtizedes hagyomány már Gyulán, hogy többórás gálaműsorral végződik az Erkel Diákünnepek. Az idei, XXV. EDÜ ünnepélyes zárórendezvényének – a művelődési ház felújítása miatt – ezúttal a Nicolae Balcescu Román Gimnázium színházterme adott otthont. Az elmúlt hétvégén, az országos kulturális seregszemle versenyein 54 iskolából 654 diák mérte össze tudását 19 kategóriában. Az EDÜ Gálán a nyertes produkciókból láthattunk egy színes, tartalmas és igencsak vaskos csokrot.

Különleges számmal indult az esemény, a pécsi Horváth Barnabás látványos és humoros bűvésztrükkökkel kápráztatta a közönséget. Ezután az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola lélekemelő kamarakórusát, majd a hajdúböszörményi Mezei Beáta tréfás prózaelőadását hallhattuk. Mezőkovácsházáról Lehoczki Mihály saját költeményét adta elő, majd a Miskolcról érkezett Siklósi Kristóf Remeterák című virtuóz fuvoladarabja szólalt meg szerzője előadásában.

A debreceni testvérpár, Szabó Gabriella és Veronika a Quimby zenekar Sehol se talállak című dalát adták elő, utánuk saját koreográfiájuk alapján dabi román táncokat mutatott be két gyulai diák, Szelezsán Rebeka és Harmati Patrik. A simontornyai ikrek, Kovács Dominik és Kovács Viktor önálló irodalmi alkotásukkal mosolyogtatták és könnyeztették meg a publikumot.

Kis szünet után a fővárosi Madách Imre Gimnázium kórusa lépett a színpadra, utánuk a békéscsabai Trefort Ágoston Szakközépiskola fiúkórusa zengte a dallamokat, majd a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium énekkara adott elő darabokat. A miskolci Földes Ferenc Gimnázium színjátszó csoportja egy japán népmese sajátos átiratát tárta elénk, majd a Trefort fiúk katonadalokat énekeltek. Őket a megyeszékhelyi Hajas Laci és bandája kísérte, akik maradhattak is a színpadon, mert magyarpalatkai táncrenddel készültek a további bemutatóra.

Alex Clair Too Close című számát a nyíregyházi tehetség, Szabó András adta elő, őt követte a gyulai Galyas Richárd, aki Chuck Berry Johnny B. Goode-jával szórakoztatta a gála nézőseregét. Hajdúböszörményből érkezett Nagy Brigitta és Elek László, ők Duffy Mercy című dalát játszották el hallgatóságuknak. Az utolsó produkció több előkészületet igényelt, de megérte, amikor valós időben láthattuk a sarkadi Karkus Tamás művészi homokgrafikáját.

A sokszínű program végén összeálltak a jubileumi hétvége szervezői, Szabó Enikő, Ament Balázs és Csősz László, valamint azok, akik újraélesztették a fél évszázados múltra visszatekintő amatőr művészeti seregszemle, verseny és fesztivál egykori hangulatát. A taps nekik szólt, amikor az idei diákünnepeken utoljára elhangzott: EDÜ volt, EDÜ van, EDÜ lesz!

A XXV. EDÜ versenyének eredményei hamarosan olvashatók a Gyulai Hírlap online oldalán.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
GYULAI HÍRLAP • 2013. június 02. 16:16
A zárórendezvénynek ezúttal a gyulai Nicolae Balcescu Román Gimnázium színházterme adott otthont
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)