Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A baloldal bajban van, a dohánytrafik-ügy a maffiabaloldal újabb mocskos és alaptalan vádaskodása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M-P. J.HÍREK • 2013. május 06. 18:10
A baloldal bajban van, a dohánytrafik-ügy a maffiabaloldal újabb mocskos és alaptalan vádaskodása
Dr. Kovács József: Bod Tamásnak minden bizonnyal az a valódi problémája, hogy füves cigarettára alkalmas elárusító trafikokra nem írt ki a Kormány pályázatot
– Kilóg a lóláb, vagy maga a lóláb Bod Tamás-módra, aki az Együtt 2014 alapító tagjaként minősíti a dohánytrafik-pályázat kiírását és azok nyerteseit. Röviden, mert nem érdemel többet sem a téma, sem a felvető. Bod Tamásnak minden bizonnyal az a valódi problémája, hogy füves cigarettára alkalmas elárusító trafikokra nem írt ki a Kormány pályázatot. Amennyiben a Bajnai–Juhász–Gyurcsány–Mesterházy banda kerülne hatalomra 2014-ben, ezzel egyidejűleg legálissá tennék Magyarországon a könnyű drogok árusítását és fogyasztását. Ez azt jelenti, és mondhatjuk úgy is, hogy megvan az újabb célcsoport, ezek pedig a fiatalok, akiket tönkre lehet, és tönkre kívánnak tenni. Köszönjük, de Mi nem kérünk sem a kendermagosokból, sem a Bajnai-féle Juhászokból! – áll abban a sajtóközleményben, amelyet dr. Kovács József országgyűlési képviselő, választókerületi elnök juttatott el szerkesztőségünkbe válaszol Bod Tamás, az E14 politikusának ma délelőtti sajtótájékoztatójára.
Dr. Kovács József országgyűlési képviselő. Fotó: fidesz.hu

A baloldal láthatóan nagy bajban van, napról napra omlik össze a maradék hitelességük is. Egy hiteltelen, aljas maffiabaloldal van Magyarországon. Ezt ők is tudják, érzik, ezért aljas és alaptalan lejárató hadjáratot indítottak. A dohánytrafik-ügy is csak mocskos és alaptalan vádaskodás, hiszen a nyertesek között van több száz, egyértelműen az MSZP-hez köthető személy is. Köztük az Éhségmenetet szervező polgármester és más nyíltan a szocialistákhoz köthető személyek is. A saját körzetemben is vannak olyan települések, ahol kizárólag a baloldalhoz köthető személyek nyerték a pályázatot – hangsúlyozza dr. Kovács József közleményében.

Dr. Kovács József közleményében emlékeztetet arra, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. által kiírt és lebonyolított pályázat nyílt és törvényes volt. Leszögezte, hogy nem politikai döntés született, ezt támasztja alá az, hogy a nyertesek között mindenféle politikai érzelmű ember megtalálható, s bőven van közöttük baloldali vállalkozó is, olyan emberek, akik egyértelműen az MSZP-hez köthetők.

– Kétségtelenül sok a nem nyertes, csalódott pályázó. Az első pályázaton 5400 nyertest hirdettek, de közel 10 ezer pályázó nem nyert. Ez törvényszerű, hiszen a gyermekek és fiatalok védelmében éppen az a cél, hogy kevesebb helyen, nehezebben legyen elérhető a dohányáru. Ezért a korábbi 44 ezer helyett 5-6 ezer trafik lesz Magyarországon – állítja dr. Kovács József országgyűlési képviselő. 

A családi trafikok száma azonban megtízszereződik Magyarországon. Tízszer annyi családi vállalkozás jut így megélhetéshez, mint korábban. A dohányáru eladásából származó haszon nagyjából kétszerese lesz magyar kis- és közepes vállalkozásoké. A profit eddig javarészt a multiké volt.

– Naná, hogy ez se tetszik a baloldalnak, ahogy a rezsicsökkentés se, a bankadó se, semmi olyan, ami egy kicsit a nagytőke érdekeit sérti – hangsúlyozza dr. Kovács József.

Orbán Viktor miniszterelnök május 3-án elmondta, nem engedhető meg, hogy elveszítsék a megélhetésüket azok, akik eddig főállásban trafikot működtettek, de nem nyertek a dohánybolt-pályázaton. A kormány keresi a jogi lehetőséget arra, hogy azok a trafikosok, akik eddig dohánytermék-kiskereskedelemből éltek, ne veszítsék el megélhetésüket. Most összesítik, hogy hány ilyen ember van. Orbán Viktor azt is elmondta, minden olyan adatot nyilvánosságra hoznak, amely nem akadályozza, hogy az átalakítás július 1-jével végbemenjen. A szerződéskötések után pedig mindenki az összes adatot megismerheti. A koncessziós szerződések világossá teszik majd a pályázók vállalásait. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár már bejelentette, hogy a régi trafikosoknak felajánlják a pályázatok újraértékelését. Az előzetes becslés alapján mintegy kétszázra tehető az olyan kisvállalkozások száma, amelyek bevételének kétharmadát dohányáru és a hozzá kapcsolódó termékek eladása adja, az emellett alkoholt is forgalmazó vállalkozások száma pedig további néhány száz lehet. A kétszáz régi trafikos jelentős része kapott koncessziót, azoknak pedig, akik nem jártak sikerrel, felajánlják a pályázatok újraértékelését. Ezt részben azért is lehet megtenni, mert több mint ezernégyszáz helyen új pályázatot írnak ki. Körülbelül száz trafikot érinthet majd az újraértékelés, melyet minden esetben külön-külön végeznek el.

A héten felhívást tesznek közzé, erre azoknak a kisvállalkozásoknak, családi vállalkozásoknak a jelentkezését várják, amelyek sikertelenül pályáztak, kiskereskedelmi tevékenységüket hivatásszerűen végezték, és árbevételük döntő hányadát a dohánytermékek értékesítése adta. A héten elkezdődnek a szerződéskötések, hogy a trafikok július 1-jén át tudják venni a kiskereskedelmi tevékenységet – olvasható a közleményben.

A baloldali nyertesekről bővebben a  http://mno.hu/belfold/trafikpalyazatok-duzzado-kepet-mutat-a-nyertes- baloldali-klientura-1158379ú linken tájékozódhat mindenki - ajánlja dr. Kovács József.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)