Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ötmillió forintos támogatói megállapodást kötött Gyula Város Önkormányzata a Start Rehabilitációs Kft.-vel

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. május 06. 17:21
Ötmillió forintos támogatói megállapodást kötött Gyula Város Önkormányzata a Start Rehabilitációs Kft.-vel
A szerződésnek köszönhetően további 11 dolgozót foglakoztat a cég december 31-ig
A dolgozók is részesei lehettek a megállapodás aláírási ceremóniájának. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Együttműködési megállapodást kötött a Start Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Közhasznú Kft. és Gyula Város Önkormányzata a csökkent munkaképességűek foglalkoztatásának támogatása céljából.

A megállapodás aláírását megelőzően Alt Norbert alpolgármester Balogh Zoltán ügyvezetővel közösen tájékoztatta a dolgozókat az örömteli hírről, miszerint munkahelyük megtartása érdekében Gyula Város Önkormányzata és a város közössége 5 millió forinttal támogatja a kft. működését. A szerződésben megfogalmazták továbbá, hogy felmérés készül a megváltozott munkaképességű személyek fogalakoztatási igényéről, valamint mindazon termelői szempontokról, ami alapján még több piaci szereplőt tudnak bevonni a kereskedelembe. Az önkormányzat és a kft. közös célja a telephely hosszú távú fennmaradása.

Az alpolgármester párhuzamként említette a gyulai húsipar megmentéséért tett lépéseket, aminek köszönhetően 280 álláshelyet sikerült megtartania Gyulának.

Történelmi jelzővel illette a megállapodás aláírását megelőző  tárgyalásidőszakot a - több mint 25 éve szociális foglalkoztatóként működő - cég vezetője. Ugyan a kft. 10 éve külső vezetéssel dolgozik, mindig arra törekedek, hogy Gyulán ne szakadjon meg a megváltozott munkaképességűek foglakoztatása. Éppen ezért kezdeményezték a Gyula városával történő együtt gondolkodást. Egy hónappal ezelőtt 93-an dolgoztak a cégnél, ma 103-an vették fel a munkát és a megállapodásnak köszönhetően további 11-en állnak munkába – mutatott rá a megállapodás rövid távú eredményére Balogh Zoltán.

A Gyulai Hírlap kérdésére Tóth Sándor Istvánné elmondta, három hónapja került ki a Start Kft. munkavállalói közül, most viszont újra munkába állhat. A szerződése szerint négy órában dolgozhat december 31-ig, amiért 30 ezer forint körüli összeggel egészítheti ki a rokkantnyugdíját.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)