Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vállalkozások számára 10 milliárd forint keretösszegű pályázatot írt ki a Nemzetgazdasági Minisztérium

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. február 28. 17:10 • Frissítve: 2013. február 28. 18:32
Vállalkozások számára 10 milliárd forint keretösszegű pályázatot írt ki a Nemzetgazdasági Minisztérium
A lehetőségek ismertetésére fórumot rendezett Gyula Város Önkormányzatának gazdaságfejlesztési csoportja
Munkáltatói fórum a városházán. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Tízmilliárd forint keretösszeggel, munkahelyteremtő beruházások támogatására, pályázati programot indított a Nemzetgazdasági Minisztérium. A pályázaton mikro-, kis- és középvállalkozások vehetnek részt. A lehetőségek ismertetésére a polgármesteri hivatalban munkáltatói fórumot rendezett ma délután az önkormányzat gazdaságfejlesztési csoportja. Dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntője után dr. Kovács József országgyűlési képviselő nyitotta meg a rendezvényt. A pályázat feltételeiről dr. Nagy Ágnes, a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója tájékoztatta az érdeklődőket.

- Azt szeretném, hogy az önkormányzat és a gyulai vállalkozók közötti kapcsolat ne merüljön ki abban, hogy a helyi adóval kapcsolatosan kiküldjük a leveleket és aztán regisztráljuk, hogy megtörtént a befizetés. Szeretném, ha többrétegű kapcsolat lenne közöttünk, hiszen ez szolgálja mindannyiunk érdekét. Ennek a kapcsolatnak fontos szála, hogy az önkormányzat az információáramlásban közvetítőként részt vehessen – hangsúlyozta dr. Görgényi Ernő, és örömének adott hangot, hogy a munkaügyi központ vezetője jelezte a pályázati lehetőséget.

Dr. Kovács József hangsúlyozta, az új munkahelyek létrehozása mellett épp oly fontos a meglévő álláshelyek megtartása is. Köszöntőjében arra figyelmeztetett, hogy munkahelyek létrehozása nélkül nem lehet a gazdaságot talpra állítani, és a munkahely-teremtési lehetőségekkel a vállalkozásoknak is élniük kell.  

Dr. Nagy Ágnes tájékoztatójából kiderült, hogy a pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások vehetnek részt, amelyek a benyújtás időpontjában még nem kezdték el a beruházást és azt 2013. november 30-ig befejezik. Vállalják továbbá, hogy a támogatással legalább 2 fő teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára létesítenek új munkahelyet.

A vissza nem térítendő támogatás keretében új gépek, berendezések, műszaki eszközök, technológiák beszerzésének összegei, továbbá az új létesítmények építési költségei számolhatók el. Az igényelhető támogatás összege alaptámogatásonként, nem regisztrált álláskereső személy esetén 1,5 millió forint új munkahelyenként. Az alaptámogatáson kívül kiegészítő támogatásokra lehet pályázni, így új munkahelyenként maximum 3 millió forint mértékű fajlagos támogatás igényelhető szemben a tavalyi, évi 2,5 millió forinttal.

A pályázatokat a beruházás helye szerinti fővárosi, megyei kormányhivatal munkaügyi központjához 2013. február 14-től 2013. április 5-ig lehet benyújtani.

 

Munkáltatói fórum a városházán. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)