Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádat emeltek a nő ellen, aki miatt bombariadót kellett elrendelni a Gyulai Törvényszéken

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. május 28. 08:45
Vádat emeltek a nő ellen, aki miatt bombariadót kellett elrendelni a Gyulai Törvényszéken
Közérdekű munka kiszabására tett indítványt a Gyulai Járási Ügyészség

Közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség, és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 37 éves büntetlen előéletű mezőberényi nővel szemben, aki miatt bombariadót kellett elrendelni a Gyulai Törvényszéken.

A Békés Vármegyei Főügyészség közleményében azt írta, a nő élettársa ellen lopás bűntette miatt folyik büntetőeljárás; az ügyben a Gyulai Törvényszék, mint másodfokon eljáró bíróság, február 29-ére tűzött ki tárgyalást a bíróság Béke sugárúti épületébe. A nő, elhatározta, hogy elnapoltatja azt, így akarta elérni, hogy a büntetőeljárás az élettársa ellen ne fejeződjön be. A terhelt február 29-én 12 óra után nem sokkal mobiltelefonon felhívta a 112-es segélyhívószámot, és a neve közlése nélkül valótlan bejelentést tett, hogy „a gyulai bíróságon aznap bomba fog robbanni, és égni fog a bíróság, az összes bíró és ügyész”. A hívás után a telefont összetörte egy kalapáccsal.

A nőnek nem állt szándékában a bíróság épületét felrobbantani, de valótlan bejelentésével olyan közveszéllyel járó esemény bekövetkezésével fenyegetett, amely alkalmas volt a köznyugalom megzavarására – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)