Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Új parkolókat építenek a Szent István utcán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. május 14. 15:22
Új parkolókat építenek a Szent István utcán
A kivitelezés ideje alatt ideiglenes forgalomkorlátozás várható a helyszínen

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

Megkezdődött az új parkolók építése a napokban a Pánczél Imre Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI Szent István utcai épülete előtt – tudatta hivatalos közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester.

A 3,4 millió forint összköltségű, önkormányzati forrásból megvalósuló beruházás keretében az iskolaépület előtti zöldfelületen három párhuzamos felállású személygépkocsi-parkolóhelyet alakítanak ki, és felújítják a Szent István utca 34. szám előtti ingatlan meglévő, aszfaltburkolatú kapubejáróját.

A 6 méter hosszú, 2,5 méter széles parkolóhelyeket betongerendába rakott kiemelt szegély határolja majd. A csapadékvizet két új folyóka kiépítésével vezetik el a meglévő folyókákhoz – ismertette.

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

„A reggeli órákban és a tanítás végén a szülők, rokonok nehezen találnak parkolót a gyógypedagógiai intézmény környékén. Az intézmény kérte, hogy javítsunk a parkolási helyzeten. Lépésről lépésre fejlesztjük a várost, korábban már építettünk itt új parkolókat, de akkor nem volt pénz valamennyi tervezett parkolóhely kivitelezésére. A beruházás második ütemét most valósítjuk meg a városi út- és parkolóépítési programunk keretében” – írta a városvezető.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a helyszínen a kivitelezés ideje alatt ideiglenes forgalomkorlátozás várható, ezért a Szent István utca úttestje leszűkül. Arra kérte a lakosokat, hogy az érintett szakaszon a megszokottnál körültekintőbben közlekedjenek, és figyeljék az ideiglenesen kihelyezett közlekedési, illetve terelőtáblákat.

A beruházás a gyulai önkormányzat tíz helyszínre kiterjedő, 255 millió forintos, útfelújítási beruházássorozata keretében valósul meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)