Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán rendezi kongresszusát a Magyar Sportújságírók Szövetsége

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. május 13. 17:42
Gyulán rendezi kongresszusát a Magyar Sportújságírók Szövetsége
Előadásokkal, díjátadóval és sportversenyekkel várták a tagságot

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Gyulán rendezi idei kongresszusát a Magyar Sportújságírók Szövetsége május 13-án és 14-én. A megnyitót a városháza dísztermében tartották.

A megjelenteket elsőként Görgényi Ernő polgármester köszöntötte. Mint mondta, mindig megtiszteltetés egy város számára, ha egy olyan nagy múltú társaságot láthat vendégül, mint a sportújságírók 115 éves múlttal rendelkező szövetsége.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kiemelte: több olyan polgár is élt a városban, akik a sport területén alkottak maradandót, voltak olimpikonjaink is, de Gyula nem elsősorban az élsportról ismeretes, a diáksportnak viszont szép hagyományai vannak, az önkormányzatnak pedig az a küldetése, hogy a meglévő erőforrásokat arra fordítsa, hogy a fiatalok számára megteremtse a sportoláshoz szükséges feltételeket.

Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója köszöntőjében kifejtette: a sport egy kohéziós erő, közös nevező, fundamentuma a magyar társadalomnak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A vezérigazgató emlékeztetett: 2015-ben jött létre a közmédia sportcsatornája, az M4 Sport – melyet azóta több csatornával és egyéb műsorral egészítettek ki –, amelynek azóta is elsődleges feladata, hogy közvetítse a magyar és magyar érdekeltségű sportokat. Hozzátette: idén számos kísérőműsorral és plusz tartalmakkal készülnek az futball-Európa-bajnokságra és az olimpiára is.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke a nap programját foglalta össze: a kongresszust az éves beszámolókkal kezdik, előadásokat hallgatnak meg, majd szakmai díjakat adnak át. Holnap három sportágban rendeznek versenyeket a tagság részvételével.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)