Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Visszavágott riválisának, bebiztosította ezüstérmét a gyulai kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. május 14. 11:00
Visszavágott riválisának, bebiztosította ezüstérmét a gyulai kézilabdacsapat
CZ-Gyulasport NKft.–Vecsés SE 27-24 (16-10)

Az NB II.-es kézilabda-bajnokság felsőházi rájátszásának 6. fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. csapata a Vecsés SE együttesével találkozott május 11-én. Zöldi-Tóth Katalin gárdája hazai pályán vágott vissza riválisának, amellyel bebiztosította felsőházi ezüstérmét.

CZ-Gyulasport NKft.: Mike M., Szabó K. 3, Lukács N. 4, Ilyés L.3, Szögi T. 2(1), Kovács Sz. 4(2), Gelegonya A. 2. Csere: Zsiga Zs., Boruzs A., Hegedűs A. 4(1), Kiss V. 3, Nagy P. 1, Németh Cs., Farkasinszki D. és Miklya N. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A gyulai gárda az előző fordulóban az éllovas ENUSE keretével mérkőzött meg, amely meccsen kikapott, de a vereség ellenére is a tabella második helyéről várhatta a folytatást.

A fürdővárosi együttesre a soros fordulóban egy kiemelt mérkőzés várt, ahol a mezőny dobogós kerete érkezett a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokba. A két rivális Vecsésen már találkozott egymással, akkor egygólos hazai győzelem született. A gyulaiak most szurkolóik előtt vehettek revansot ellenfelkön, amely azért is volt fontos, mert a közvetlen rivális felett aratott győzelemmel bebiztosították volna felsőházi ezüstérmket.

A gyulai gárda ennek megfelelően kezdte a találkozót, Szabó Kamilla nyitó találata után Ilyés Lilla, Szögi Tímea és Lukács Nóra is betalált a vecsési kapuba. A folytatásban is a hazai csapat irányította a mérkőzést, folyamatosan lőtávolságon kívül tartva riválisát.

A fordulás után is maradt a fürdővárosi irányítás, a vendégcsapat azonban a végjátékra alaposan ráijesztett a csarnokot megtöltő szurkolókra, amikor egyetlen gólnyi távolságra zárkózott ellenfelére. Zöldi-Tóth Katalin a legfontosabb pillanatban kérte ki idejét, amely után gárdája ismét kezébe vette a karmesteri pálcát és egy 4-2-es sorozatot produkálva magabiztosan állította be a végeredményt.

A mérkőzés alakulása: 4. perc: 4-0, 13. perc: 9-4, 24. perc: 13-6, 30. perc: 16-10, 40. perc: 20-12, 46. perc: 22-17, 50. perc: 23-20, 52. perc: 23-22, 57. perc: 26-22, 60. perc: 27-24.

– Szerettünk volna visszavágni az idegenben elszenvedett vereségért, ezt 40 percig tudtuk is tartani, de a következő mérkőzésen figyelni kell arra, hogy aki a padról pályára lép, ugyanúgy magas szinten játsszon. A második helyüket ezzel be is biztosították a lányok, jövő héten utolsó hazai mérkőzés lesz, amit szeretnénk megnyerni, ezért várunk minden kedves szurkolót a csarnokba – nyilatkozta Zöldi-Tóth Katalin.

A CZ-Gyulasport NKft. csapata ezüstérmes helyen fejezi be a felsőházi rájátszást, az éllovas helyen az ENUSE együttese zárja a pontvadászatot. A fürdővárosi gárda az utolsó fordulóban a Kecskeméti NKSE gárdáját látja vendégül a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)