Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szigetszentmiklósi iskola csapata lett a bajnok Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. május 09. 15:00
Szigetszentmiklósi iskola csapata lett a bajnok Gyulán
Diákolimpiai országos döntőt rendeztek a fürdővárosban

Forrás: facebook.com

Gyula adott otthont a labdarúgó-diákolimpia IV. korcsoportos döntőjének május 3. és 5. között. Az Id. Christián László Városi Sporttelep füves pályáin húsz csapat versengett a végső győzelemért.

A 2023/2024-es iskolai versenysorozat fináléjában a vármegyei győztesek és Budapest legjobbja mérte össze tudását. A Békés vármegyei színeket a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola Kossuth Lajos Utcai Telephelye képviselte.

A mezőny tagjai közül végül a szigetszentmiklósi Kardos István Általános Iskola és Gimnázium csapata vehette át Magyarország Diákolimpiai Bajnok Csapata címét, méghozzá veretlenül megvívva a versengést. A második helyre a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola Eötvös József Tagiskolája ért be teljesítményével, a dobogó legalsó fokára pedig a fővárosi Gloriett Sportiskolai Általános Iskola tanulói állhattak fel.

A szervezők a csapatok mellett az egyéni legjobbakat is díjazták, a gólkirályi címet Tóth Botond (Vásárosnamény) érdemelte ki, a legjobb kapusnak Rusznák Bencét (Szigetszentmiklós) választották, a legtechnikásabb mezőnyjátékosnak járó elismerést pedig Mihály Botond (Dorog) vehette át. A bajnokcsapat testnevelője Dr. Vígh Attila volt.

Érdekesség, hogy a budapesti Gloriett Sportiskola két éremmel a legeredményesebb intézményként zárta a hétvégi országos döntőket, a III-IV. korcsoportos Lány, illetve a IV. korcsoport Fiú Labdarúgás Diákolimpiát.

Forrás: facebook.com

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)