Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán rendezik a labdarúgó-diákolimpia döntőjét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • SPORT • 2024. május 04. 10:00
Gyulán rendezik a labdarúgó-diákolimpia döntőjét
A vármegyei győztesek és a főváros legjobbjai mérik össze tudásukat

Gyula városa ad otthont a labdarúgó-diákolimpia IV. korcsoportos döntőjének május 3. és 5. között. 

A 2023/2024-es iskolai versenysorozat fináléjában a vármegyei győztesek és Budapest legjobbja méri össze tudását. A Békés vármegyei színeket a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola Kossuth Lajos Utcai Telephelye képviseli.  

A mezőny tagjai az Id. Christián László Városi Sporttelep füves pályáin néznek szembe egymással, kétszer 12 perces mérkőzéseken. A serlegért versengő csapatokat először négy csoportba sorsolják, az együttesek körmérkőzéses rendszer alapján döntik el a helyezéseket, majd a keresztjátékok és a helyosztók következnek. A háromnapos versengés végén pedig kiderül, ki viheti haza a 2023/2024-es év diákolimpiai aranyérmét és serlegét, valamint, hogy melyik együttes érdemli ki a Magyarország Diákolimpiai Bajnok Csapata címet. 

A szervezők a csapatok mellett az egyéni legjobbakat is díjazzák, így különdíjban részesül a legjobb mezőnyjátékos, a legjobb kapus, a gólkirály és a bajnokcsapat testnevelője is. 

A fürdőváros nem először ad otthont a diákolimpia versengés döntőjének, legutóbb a a III. korcsoportos kosárlabda-diákolimpia országos döntőjét rendezték meg a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

A labdarúgó-diákolimpia országos döntője május 3-án az ünnepélyes megnyitóval indult útjára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)