Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szintézis

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2024. április 26. 13:30
Szintézis
B. Jász Jolánnak nyílt kiállítása a Kohán Képtárban

b. jász jolán

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Szintézis címmel nyílt kiállítása B. Jász Jolánnak, vagy, ahogy Gyulán mindenki ismeri, Janának, április 25-én a Kohán Képtárban.

A megjelenteket elsőként Durkó Károly, a gyulai képviselő-testület oktatási és kulturális bizottságának elnöke köszöntötte. Felidézte: az elmúlt években több gyulai művész alkotásait is bemutatták a Kohán Képtárban, így az érdeklődők láthatták a művésztanárok, a GYAK-osok, valamint Székelyhidi Attila, Bagyinszki Zoltán, Árvai József, Kukár István, Steigerwald István és Fábián Irén műveit is.

A kiállítást Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki elmondta: a tárlat összegzi Jana művészetét.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kifejtette: az alkotó népművelőként és művésztanárként dolgozott az Erkel Ferenc Művelődési Központban, ahol az alkotóközösségekért, a kiállításokért és a Kohán Képzőművészkör vezetéséért felelt, az ő nevéhez fűződik a kisgaléria létrehozása is. A rendszerváltást követően segített a művészeti iskola elindításában, ahol a rajz tanszak vezetője lett.

Bagyinszki Zoltán aláhúzta: a kiállító alkotásait gyakran inspirálták utazásai, így a képeken visszaköszön Görögország, Olaszország, Erdély vagy éppen a horvát tengerpart, de a szűkebb környezete is. A grafikáiban főleg az analizálás és a szintetizálás érdekli, valamint az, hogy hogyan lehet integrálni a technikákat, és a keleti és nyugati világ szemléletét a művekben.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

B. Jász Jolán számtalan csoportos és egyéni kiállításon vett részt az évek során, több egyesületnek és körnek is tagja volt, munkáját és művészetét is díjakkal ismerték el.

A tárlatot június 20-ig nézhetik meg az érdeklődők.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)