Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Diktafonos Béla és a fideszesek akasztását vizionáló gyulai balosok összeértek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. április 18. 11:25
Diktafonos Béla és a fideszesek akasztását vizionáló gyulai balosok összeértek
A békés kisváros külső erős politikai felforgatása újra elkezdődött

Vajon mit ér az a hangfelvétel, amit Torma Béla rögzíthetett titokban, és amely tegnap látott napvilágot. Vélhetően semmit. A hanganyagról azt állítják, hogy bizonyítékként szerepel abban a büntetőügyben, amelyben a vádirat szerint Galbács Mihály elsőrendű és Torma Béla másodrendű vádlottként szerepel. Szerkesztőségünk értesülése szerint súlyos pénzügyi bűncselekmények elkövetésével vádolják Galbácsot és rokonát, Tormát is. Tormával szemben felfüggesztett börtönbüntetés mellett 4 millió forintot meghaladó vagyonelkobzást indítványozott az ügyészség. A nyilvánosságra került hangfelvétel tartalma és a bűncselekmény között okozati összefüggés nincs.

torma béla másodrendű vádlott 

Illusztráció: Gyulai Hírlap

Nem nehéz kitalálni, hogy kitől pottyanhatott (éppen!) a Magyar Narancshoz a titokban rögzített telefonbeszélgetés. Az is egyértelmű, hogy mi a célja annak a külsővezérelt szélsőséges helyi politikai körnek, amely mindenáron hatalomra szeretne jutni Gyulán. Ezeknek a békességet nem tűrő politikai köröknek a megmondó emberei korábban IFA-platózással, tarkón lövéssel és lámpavasazással fenyegették meg azokat, akik nem úgy gondolkodnak, mint ők. Néhány nappal ezelőtti egyik posztjukban pedig a helyi fideszesek akasztás vizionálták.    

„Az igazság napvilágra jut: Galbács Mihály és Torma Béla súlyos gazdasági bűncselekmények elkövetése miatt állnak a bíróság előtt. Közeleg az első tárgyalásuk. Torma Bélát üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítással vádolja az ügyészség” – reagált hivatalos közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester arra a Magyar Narancs által nyilvánosságra hozott 2019-es hangfelvételre, amelyen ő és Torma Béla, a Magyar Posta gyulai helyettes vezetője, egykori önkormányzati képviselő, tanácsnok Galbács Mihály sógora beszélget.

Az öt évvel ezelőtt rögzített hangfelvétel témája a Fidesz-frakcióból kizárt egykori alpolgármester, Galbács Mihály A gyulai helyzet az önkormányzati választás előtt című kampányanyaga, melyet a 2019-es önkormányzati választások előtt kezdett el terjeszteni a Magyar Posta Gyulán. A telefonos beszélgetésen a városvezető nehezményezte, hogy Torma nem szólt neki előre a kampányról.

A felvételen Görgényi arról kérdezi Torma Bélát, hogy mit kockáztatna azzal, ha politikailag fontos információt adna át. Az egykori önkormányzati képviselő erre azt válaszolta, hogy a munkahelyét tenné kockára.

„Béla, ha elárulod a Fideszt, akkor kockáztatod a munkahelyedet. Gondold át, ezt ne csináld, Béla, mert ennek nem lesz jó vége. Gondolj bele, itt van egy csapat, egy bizalmi alapon működő csapat. [...] Ha te ebben a bizalmi körben nem akarsz benne lenni, az egy állásfoglalás. Ha te Galbáccsal vagy, az egy állásfoglalás. Erre tényleg ne hivatkozzál, mert ez egy hülyeség, hogy az állásodat kockáztatod. Dehogy kockáztatod az állásodat. Miért, szerinted mi közhírré fogjuk tenni, hogy mit mondasz el nekünk? Ez egy közös érdekünk. Közös érdekünk, hogy tudjuk, meg közös érdekünk, hogy ez ne menjen ki sehova” – mondta a felvételen a polgármester.

„A történet egyszerű. Torma Béla évek alatt több millió forint fizetést kapott munkavégzés nélkül a sógora, Galbács Mihály által vezetett Termál Futball Clubtól. A fizetést a fociklubot megillető közpénzből kapta. Erőnléti edzőként volt bejelentve, de az ügyészség bizonyítékai szerint ilyen munkát nem végzett, Galbács-sógor mégis milliókat fizetett neki. Mindezért a felfüggesztett börtönbüntetés mellett 4 millió forintot meghaladó vagyonelkobzást indítványozott Tormával szemben az ügyészség” – írta posztjában Görgényi Ernő.

„Ebben a helyzetben próbálja megszolgálni kenyerét Bod Tamás, a Galbács–Torma-klán háztáji propagandistája, amikor ma arról írt cikket – rólam kb. a kétszázadik lejárató szándékú cikket –, hogy én öt (!) éve megfenyegettem Torma Bélát az állása elvesztésével. Ennek komolytalanságát bizonyítja az a tény, hogy Torma ma is akkori munkahelyén, a Magyar Postánál dolgozik. Az kétségtelen, hogy Torma Béla akkori képviselővel, képviselőjelölttel, feszült volt a viszonyunk, mert sógora, Galbács Mihály aljas rágalmakat terjesztett rólam és a családomról az előző választási kampányban. Ezzel kapcsolatban Galbácsot jogerősen elítélte a bíróság nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt. Abban az érzelmileg felfokozott helyzetben kellett Torma Bélának választania a rágalmazó sógora és az őt mindig segítő politikai közössége között. Ő az árulást választotta, a rágalmazókat választotta. Most már tudjuk, hogy miért: pénzért. Sok pénzért. A történet erről szól” – fogalmazott.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)