Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elkezdődött a törökzugi óvoda felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. április 04. 16:55
Elkezdődött a törökzugi óvoda felújítása
Az intézményt 125 millió forintból korszerűsítik

Elindult a törökzugi óvoda felújítása, amely során – többek között –  megújulnak a csoportszobák, kicserélik a nyílászárókat és korszerűsítik a fűtésrendszert is – erről tartott sajtótájékoztatót Görgényi Ernő polgármester, Torma Béla önkormányzati képviselő és Kónya István alpolgármester.

sajtótájékoztatón jelentették be a törökzugi óvoda felújításának részleteit

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

– A város egyik legfontosabb célkitűzése az oktatási-nevelési intézmények korszerűsítése – kezdte Görgényi Ernő. – Az intézmények felújítása növeli a város megtartó erejét, hiszen a gyermekes családok szempontjából rendkívül fontos, hogy egy városban korszerű óvodák, iskolák és bölcsődék álljanak rendelkezésre.

A polgármester elmondta, hogy a törökzugi óvoda felújítását már régóta tervezték, így amikor adódott a pályázati lehetőség, akkor nem késlekedtek: ennek köszönhetően három óvoda – a törökzugi mellett a galbácskerti és a gyulavári intézmény – újulhat meg a fürdővárosban, amelyekre 170 millió forintot nyert az önkormányzat. A TOP-os pályázati forrás mellé 138 millió forint önerőt biztosított a város, így a beruházások összköltsége több mint 308 millió forint. A törökzugi óvoda kivitelezési költsége több mint 125 millió forint.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A városvezető kiemelte, hogy a kivitelező ezúttal is gyulai cég, az Innoconsys kft., akik a mai nappal kezdték meg a munkálatokat az intézményben.

Torma Béla hangsúlyozta: mindig fontosak voltak a számára Gyula intézményei, ezért mióta a képviselő-testület tagja, folyamatosan egyeztet az intézményvezetőkkel a szükséges karbantartási munkálatokról. Mint mondta, eddig nem állt rendelkezésre olyan pályázati lehetőség, amelyet most sikerült elnyerni, így önerőből és a körzeti karbantartási keretből végezték el a szükséges teendőket az óvoda épületén is.

A képviselő kiemelte, hogy a lakótelepen több mint kétezer ember lakik, ráadásul egyre több fiatal, kisgyermekes család dönt úgy, hogy Törökzugba költözik, ezért az óvoda a városrész egyik legfontosabb intézménye.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Kónya István emlékeztetett: a pályázati forrásokért komolya politikai harcokat kellett folytatni a megyegyűlésben, de sikerült ezeket a harcokat megnyerni, így a pénzeket értelmes beruházásokban tudják realizálni.

Az alpolgármester a felújítással kapcsolatban elmondta, hogy a munkálatok során az összes csoportszoba megújul, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a hűtő- és fűtőrendszert. Felújítják továbbá az elektromos hálózatot, a vizesblokkot, valamint átalakítás történik a tornaszobában is, amelyet külső használók is igénybe szoktak venni, de nem voltak kiszolgálóhelyiségei. Önkormányzati forrásból az óvodát körülvevő kerítés is megújul. Hozzátette: a jelenlegi pályázatba nem fért bele a homlokzati felújítás, illetve az udvar rehabilitálása sem, de a jövőben mindenképpen megkeresik az ezekre felhasználót forrásokat is.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Kónya István a tájékoztató zárásaként megköszönte az óvodába járó gyermekek szüleinek a segítséget, amikor segítettek kipakolni az intézményt: többen szabadnapot vettek ki, volt, aki utánfutóval érkezett, így az ő hozzájárulásuk nélkül nem indulhatott volna el ilyen hamar a beruházás.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)