Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Békéscsabán hagyta veretlenségét a gyulai focicsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. április 13. 12:15
Békéscsabán hagyta veretlenségét a gyulai focicsapat
Békéscsaba 1912 Előre II.–Gyulai Termál FC 2-1 (1-0) 

A vármegyei I.-es labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában a Gyulai Termál FC csapata a Békéscsaba 1912 Előre II. vendégeként lépett pályára április 12-én. A listavezető gárda húsz forduló óta őrzött veretlenségét hagyta a szomszédvári találkozón. 

Gyulai Termál FC: Szabó M., Nagy S., Dajcs, Borbély (Zsilák), Kukla (Kiss), Tanner, Szabó P., Babinyecz, Katona (Bojtos), Trescsula, Varga. Csere: Csonka, Repisky. Vezetőedző. Brlázs Gábor. 

Mindkét fél győzelemmel a tarsolyában érkezett a találkozóra. A hazai együttes szarvasi riválisa ellen jelezte erejét, míg az éllovas magabiztosan győzte le jaminai ellenfelét. A két gárda a bajnokságban már kétszer is találkozott egymással, mindkétszer magabiztos gyulai győzelem született. 

A soros találkozó lendületes és kiegyenlített játékkal indult, mindkét együttes azonnal megpróbálta érvényre juttatni akaratát. A fürdővárosi együttes kombinatív játékkal próbálta feltörni a lila-fehér gárda védekezését, míg riválisa villámgyorsan építette fel támadásait. 

Az NB III.-as játékosokkal megerősített békéscsabai keret a 18. percben Mágocsi találatával szerzett vezetést, amelyet egészen a félidő végig őrizni tudott. (1–0) 

A fordulás után is megmaradt a játék lendülete, izgalmas csata alakult ki a két rivális között. A második játékrész nem indult jól a gyulai együttesnek, Mágocsi az 53. percben megduplázta csapata előnyét. (2–0) 

A gyulai gárda azonban nem hiába vezeti a vármegyei tabellát, három perc múlva Tanner szépített az eredményen. (2–1)

A két fél a hátralévő percekben is komoly párharcokat vívott egymással, azonban a gyulai együttes nem tudta átbillenteni a mérkőzést, így a szomszédvári csatában elszenvedte első vereségét a bajnokságban. 

A Gyulai Termál FC csapata továbbra is magabiztosan vezeti a bajnokságot, a következő fordulóban pedig a dobogós Szarvasi FC ellen folytathatja útját a bajnoki cím felé.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)