Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átadták a városi sporttelep felújított centerpályáját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. március 23. 17:40
Átadták a városi sporttelep felújított centerpályáját
A beruházás 70 millió forintba került

kertes istvángörgényi ernőszpisják zsolt és kónya istván

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Átadták az Id. Christián László Városi Sporttelep Himmer Rezsőről, Himer I. Józsefről és Himer II. Istvánról elnevezett felújított centerpályáját március 23-án.

A megjelenteket elsőként Szpisják Zsolt, a Magyar Labdarúgó-szövetség Békés vármegyei igazgatója köszöntötte. Mint mondta, 2010-ben új korszak kezdődött, amikor Csányi Sándor átvette az MLSZ vezetését. 2011-ben új stratégiát alkottak, amelynek részeként pályaépítések kezdődtek, támogatják a csapatok versenyeztetését, valamint elérték, hogy növekedjen a labdarúgók száma.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kiemelte: csak a vármegyei szintű futballra 3 milliárd forintot költöttek azóta. 2024-ben 170 millió forint tao-forrást biztosítanak Békés vármegyében pályaépítésre, amelyen felül az MLSZ saját forrásból további 110 millió forintot ad ugyanerre a célra.

Görgényi Ernő polgármester beszédében elmondta, 1913-ban alakult meg a Gyulai Atlétikai Club. A centerpálya kialakítása óta számtalan zseniális mérkőzést rendeztek ott, amelyek során nagyszerű játékosok léptek pályára.

Aláhúzta: Gyulán, az országban egyedülállóan, hetvenhat éve működik nagypályás labdarúgó-bajnokság, utánpótlásszinten pedig körülbelül kétszáz gyermek futballozik a városban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A városvezető hozzátette: a Gyulasport Nonprofit Kft. menedzsmentjének eredményes munkája nyomán, az elmúlt nyolc évben mintegy 1 milliárd forintot fordítottak a sportlétesítmények fejlesztésére.

A centerpálya felújítása során teljesen megújult a gyepszőnyeg, öntöző- és drénrendszert alakítottak ki, a vízellátás biztosításához pedig új kutat fúrtak. A beruházás összesen 70 millió forintba került.

A köszöntők után Görgényi Ernő, Szpisják Zsolt, Kónya István alpolgármester és Kertes István, a Gyulasport NKft. ügyvezetője vágták át a pálya előtt felállított nemzeti színű szalagot, majd következett a Gyulai Termál FC és a Mezőhegyesi SE mérkőzése.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)