Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádat emeltek egy román kamionossal szemben, aki cigarettát csempészett

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. március 22. 10:44
Vádat emeltek egy román kamionossal szemben, aki cigarettát csempészett
Négy és fél millió forint jövedéki bírság megfizetésére kötelezték

Jövedéki termék tartásával elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség, és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy román kamionossal szemben, aki két és fél millió forint forgalmi értékű román zárjegyes cigarettát akart a határon bejelentés és adózás nélkül átvinni.

A Békés Vármegyei Főügyészség közleményében azt írta: a 36 éves férfi tavaly június 5-én egy román honosságú gépjárműszerelvénnyel jelentkezett a Gyulai Határátkelőn belépésre. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőr járőrei ellenőrzés közben 1156 doboz román zárjeggyel ellátott cigarettát találtak az utasterében, a fekhely alatt és annak hűtőjénél.

A férfi a dohánytermékeket Romániában vásárolta, és az Egyesült Királyságban akarta értékesíteni. Az adófizetési kötelezettség eltitkolásával közel 1,3 millió forint vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek.

Az adóhatóság elrendelte a lefoglalt jövedéki termékek megsemmisítését és elkobzását, a férfit pedig több mint 4,5 forint jövedéki bírság megfizetésére kötelezte. A terhelt a jövedéki bírságot ez idáig nem fizette meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)