Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádat emeltek egy 72 éves büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő gyulai férfival szemben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. március 18. 09:30
Vádat emeltek egy 72 éves büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő gyulai férfival szemben
Továbbértékesítésre jelentős mennyiségű adózatlan dohányterméket tartott az otthonában

Jövedéki termék megszerzésével, üzletszerűen elkövetett nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 72 éves büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő gyulai férfival szemben, aki továbbértékesítésre jelentős mennyiségű adózatlan dohányterméket szerzett meg, és tartott az otthonában.

A Békés Vármegyei Főügyészség közleményében azt írta, a férfit 2017-ben a Gyulai Járásbíróság folytatólagosan, jelentős értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntette miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A végrehajtandó börtönbüntetés ellenére a férfi később folytatta tevékenységét. 2022 tavaszán ismeretlen személyektől ismét nagy mennyiségű magyar zárjegy nélküli, azaz adózatlan dohányterméket szerzett meg, hogy rendszeres haszonszerzés érdekében értékesítse. Az adóhatóság járőrei 2022. június 8-án a lakóhelyén vonták ellenőrzés alá a férfit, az intézkedés során 2100 doboz különböző márkájú, 42 ezer cigarettaszálat tartalmazó, magyar zárjegy nélküli cigarettát, illetve több mint 10 kilogramm finomra vágott fogyasztási dohányt találtak, amelyek eredetét, birtoklásának jogszerűségét a férfi hitelt érdemlően nem tudta igazolni, így azokat lefoglalták. Néhány hónap múlva, 2022 október 13-án az adóhatóság munkatársai ismét ellenőrzést tartottak a férfi lakóhelyén, ahol 510 doboz, 10 200 cigarettaszálat tartalmazó, különböző márkájú, magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak és foglaltak le. A férfi cselekményével összesen több mint 4 millió forint adóhiányt, vagyoni hátrányt okozott a Magyar Állam költségvetésének.

Az ügyészség vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt, és lezdeményezte a jelentős mennyiségű dohánytermék elkobzását is – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)