Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nyolcéves a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. március 17. 10:19
Nyolcéves a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont
KastélyFESZT-tel ünnepeltek

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

KastélyFESZT-tel ünnepelték a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont megnyitásának nyolcadik évfordulóját a március 15-i hosszú hétvégén, többek között tacskótalálkozóval, reformkori kávékülönlegességek kóstolójával és élő szereplős tárlatvezetéssel várták az érdeklődőket.

Fekete-Dombi Ildikó, a szervező Erkel Ferenc NKft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezetője a szombati ünnepélyes gyertyagyújtás előtt elmondta: a rendezvény leglátványosabb része a szombati tacskótalálkozó volt.

Kiemelte: az idén harmadik alkalommal megrendezett esemény országos hírnévre tett szert, és minden eddiginél több érdeklődőt vonzott, mintegy százötven kutya-gazda páros vett részt a kutyás felvonuláson, valamint a tacskóknak szervezett szépség- és futóversenyen. Kitért arra is, hogy a rendezvényen a helyi kutyamenhelynek gyűjtöttek adományokat.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Görgényi Ernő, a város polgármestere beszédében felelevenítette: a kastélyparkot egykor szögesdrótos betonkerítés határolta, az épület pedig rendkívül rossz állapotban volt. Emlékeztetett: a kastélyt a gyulai önkormányzat által elnyert pályázati támogatásból, két ütemben rekonstruálták történetileg hitelesen.

Aláhúzta: nyolc évvel ezelőtti újjászületése után a kastély prosperáló turisztikai attrakcióvá vált, köszönhetően a látogatóközpont munkatársainak. Az intézmény az állandó kiállítás mellett újabb és újabb időszakos tárlatokkal, család- és látogatóbarát programokkal várja a látogatókat – emelte ki.

A köszöntők után az ügyvezető és a polgármester meggyújtották a kastély születésnapi gyertyáit, majd zenés műsorral kedveskedtek a gyerekeknek, és szétosztottak a jelenlévők között egy százszeletes tortát.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)