Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megállás nélkül továbbhajtott egy általa okozott közlekedési baleset helyszínéről

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. március 13. 13:50
Megállás nélkül továbbhajtott egy általa okozott közlekedési baleset helyszínéről
Cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség

Cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség, és vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt egy büntetett előéletű, 35 éves, gerendási illetőségű, de gyulai tartózkodási helyű férfi ellen, aki megállás nélkül továbbhajtott egy általa okozott közlekedési baleset helyszínéről – írta közleményében a Békés Vármegyei Főügyészség. 

A férfi tavaly április 7-én a késő esti órákban Gyula lakott területén kívül, a 44. számú főúton haladt személyautójával Békéscsaba irányába. A külső forgalmi sávban nem tartott megfelelő követési távolságot, ezért hátulról nekiütközött az előtte szabályosan közlekedő személygépkocsinak, majd a belső forgalmi sáv mellett húzódó szalagkorlátnak ütközött. A vétlen gépkocsi bal hátsó kereke kitört, a hátsó karosszériaelemei és lámpateste megrongálódott.

A terhelt a hanghatással is járó ütközést, a jármű rongálódását észlelte, azonban nem állt meg, a baleset helyszínéről anélkül távozott, hogy meggyőződött volna arról, valaki megsérült-e, segítségnyújtásra szorul-e. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, de reális veszélye volt annak, hogy a vétlen autó sofőrje vagy utasa megsérülnek.

Az ügyészség indítványa szerint nyomozás során felmerült, 340 ezer forintot meghaladó bűnügyi költséget is a férfinak kell majd megfizetnie.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)