A kókuszpálma virágának nedvéből állítják elő. A virágbimbókon vágásokat ejtenek, a keletkező növényi nedveket felfogják, majd főzéssel tovább sűrítik, míg teljesen meg nem szilárdul, közben az egyre szilárduló masszát folyamatos keveréssel és töréssel aprítják, így elérve a kókuszcukorra jellemző finom, apró szemcsés állagot.
Nem esik át kémiai folyamaton és tisztításon, ennek köszönhető, hogy nemcsak energiaforrás, hanem számos tápanyagot, és ásványi anyagot is tartalmaz, mint például a kálium, magnézium, cink és vas, valamint a B1-, B2-, B3-, B6-vitamin. Könnyen emészthető, és könnyen kezelhető.
Karamelles, törökmézre hajazó ízvilággal rendelkezik, színben és állagban nagyon hasonít a barnacukorhoz. A kókuszvirágcukor alkalmas a kristálycukor kiváltására. Azt azonban tudni kell, hogy energiatartalma nem kevesebb a hagyományos cukorénál. Szénhidráttartalma (glukóz, fruktóz) miatt pedig cukorbetegeknek és fruktózérzékenyeknek nem ajánlott alkalmazni!
100 g kókuszcukor:
- Energia: 402 kcal
- Fehérje: 1,41g
- Zsír: 0,52 g
- Szénhidrát: 93,5 g
Egészségükre!