Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Internetes csalásokat követett el egy gyulai férfi

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. február 26. 09:17
Internetes csalásokat követett el egy gyulai férfi
Vádat emeltek ellene

Internetes csalásokat követett el, és számítástechnikai alkatrészek ígéretével 15 sértettet csapott be egy 34 éves büntetett előéletű gyulai férfi; a Békéscsabai Járási Ügyészség nyolcrendbeli kisebb értékre üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, hétrendbeli csalás vétsége és 14 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat ellene – írta közleményében a Békés Vármegyei Főügyészség.

Mint írták, a férfit korábban a Pesti Központi Kerületi Bíróság kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt két év időtartamú börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását öt évi próbaidőre felfüggesztette. Ez a büntetés azonban nem bírt kellő visszatartó erővel, a férfi a most terhére rótt bűncselekményeket a korábbi felfüggesztett büntetésének próbaideje alatt követte el.

2021 áprilisától 2022 áprilisáig olyan dolgokat – elsősorban videókártyákat és számítógép alkatrészeket – kínált eladásra egy kifejezetten számítástechnikai termékekre specializálódott internetes apróhirdetési oldalon, amelyekkel valójában nem rendelkezett. A meghirdetett termékek vételárát előre kérte átutalni a számlájára, majd miután a pénzt megkapta, semmit nem küldött a megrendelőknek, ehelyett postai feladóvevények hamisításával próbálta elhitetni a sértettekkel, hogy a feladás megtörtént. A férfi 15 sértettet károsított meg négyezer forinttól 149 ezer forintig terjedő kárt okozva nekik, azonban utóbb egy sértett kivételével megtérítette a kárukat.

A járási ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a terheltet, beismerése esetén is, végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és kobozza el tőle a bűncselekmények elkövetéséhez eszközül használt mobiltelefont. A járási ügyészség indítványt tett a két év időtartamú felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtására is.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)