Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megnyílt a 46. Utazás Kiállítás és 32. Budapest Boat Show

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI/GYH • HÍREK • 2024. február 23. 08:47 • Frissítve: 2024. február 23. 16:47
Megnyílt a 46. Utazás Kiállítás és 32. Budapest Boat Show
A rendezvény belföldi díszvendége Gyula és Békés vármegye

Megnyílt a 46. Utazás Kiállítás és 32. Budapest Boat Show a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban csütörtökön; Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár a megnyitón elmondta, a kiállítás fókuszában idén az aktív- és kalandturizmus áll.

Forrás: Facebook

Hozzátette: a magyarországi utazási szokások jelentősen átalakultak az elmúlt évtizedekben, már az élményeket, a kalandokat, kihívásokat keresik az emberek a nyaralásaik során.     

Hangsúlyozta, folyamatosan azon dolgoznak, hogy minden évben egyre többen és egyre jobban tudjanak rekreálódni.

Tihanyi Klára, az Utazás+ kiállítás igazgatója hozzátette: megújult formában és tartalommal rendezik meg idén az Utazás+ Kiállítást, a látogatókat úgynevezett élményszigetekkel várják február 22–25. között a Budapest Boat Show-val, a Karaván Szalonnal, az E-bike Test&Show-val egy időben. A kiállítás külföldi díszvendége Bulgária, a belföldi Gyula és Békés vármegye. A 23 belföldi és 28 külföldi úti cél önálló standon kínálja utazásait, az érdeklődőket közel 150 kiállító várja – ismertette.

Forrás: Facebook

A rendezvény első másfél napja szokás szerint a szakmai közönségnek szól, ahol az üzleti találkozók mellett turisztikai konferenciákat és kerekasztal-beszélgetéseket is tartanak.

Mariela Modeva, a bolgár turisztikai minisztérium tanácsadója, a külföldi díszvendég képviseletében elmondta, hogy Bulgária a légi és a tengeri forgalomban márciusban csatlakozik a határok nélküli európai térséghez, a schengeni övezethez, ez lendületet adhat majd a turizmusnak. Elmondta, Bulgáriában mintegy 40 ezer történelmi emléket regisztráltak (ebből 7 szerepel az UNESCO világörökség listáján), 36 kulturális rezervátumot, 160 kolostort és körülbelül 330 múzeumot és galériát.

Forrás: Facebook

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a belföldi díszvendég képviseletében megköszönte a felkérést, amely, mint mondta, megtiszteltetés számukra. Hangsúlyozta: a gyulai turisztikai szakembereknek és vállalkozóknak köszönhetően Gyula mára az ország egyik legismertebb és legnépszerűbb turisztikai központja. Aláhúzta: tavaly a vendégéjszakák száma meghaladta a 2019-es utolsó békeév számait a fürdővárosban.

A városvezető beszélt a gyulai látnivalókról, attrakciókról, és kiemelte a helyiek vendégszeretét. A látogatókat arra biztatta, látogassanak el Gyulára, fedezzék fel a várost. 

Zalai Mihály, a Békés Vármegyei Önkormányzat elnöke elmondta, hogy a mintegy száz négyzetméteres standon a látogatóknak bemutatják a páratlan termálvizeket, a megye gazdag kulturális és gasztronómiai kínálatát, így például a gyulai pálinka- és a csabai kolbászfesztivált is.

Balog Ádám, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) általános elnöke ismertette, hogy a közös kamarai standon 11 magyarországi régió turisztikai vállalkozásai mutatják be helyi látványosságaikat, termékeiket és szolgáltatásaikat.

Forrás: Facebook

Az Utazás+ kiállítással egy időben megnyílt „Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője”, a Budapest Boat Show is, amelynek stratégiai partnere hagyományosan a Magyar Vitorlás Szövetség. Ugyanakkor az idei évben a kiállítás szervezői a Magyar Vitorlás Akadémiát és annak Vitorlázz Itthon programját kérték fel a hajós seregszemle díszvendégének. Az idei év az ötkarikás játékok éve, éppen ezért kiemelt szerepet kapnak az olimpikonok, egykori élversenyzők, valamint olimpiai reménységek.

A kiállítás fókuszában álló aktív- és kalandturizmushoz szorosan kapcsolódik a kerékpározás: a tavaly első ízben bemutatkozó E-bike Test&Show nagy siker volt, így a szervezők idén is megépítik a csaknem 3000 négyzetméteres tesztpályát, ahol a látogatók kipróbálhatják a kiállított elektromos kerékpárokat.   

Forrás: Facebook

Hagyományosan népszerű eseménye a kiállításnak a lakókocsikat és lakóautókat felvonultató Karaván Szalon, melyen az érdeklődők megtekinthetik, bejárhatják a járműveket.

A színpadi programok kavalkádja mellett idén is sok program közül válogathatnak a látogatók: így például újra nyit a Fesztivál Sziget és lesz Blogger Corner is, ahol 9 világjáró osztja meg kalandjait, tapasztalatait és tanácsait az utazásaival kapcsolatban.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)