Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hatodik helyen végzett a „Lila” iskola tornacsapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. február 22. 10:00
Hatodik helyen végzett a „Lila” iskola tornacsapata
A torna-diákolimpia országos elődöntőjében szerepeltek a gyulai diákok

A 5. számú általános iskola csapata is képviseltette magát a torna-diákolimpia országos elődöntőjében, amelyet a Magyar Torna Szövetség egyik bázisközpontjában, a kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola tornacsarnokában rendeztek meg.

Az „Lila” iskola immáron ötödik éve vesz részt a megmérettetésen, ahol tanulóiknak az ország legjobb szakosztályaiban nevelkedő tornászok között kell helytállniuk.
Bacsa Edina testnevelő elmondta, a fiúk idén is nagy lelkesedéssel, szorgalommal készültek a megmérettetésre. Mindannyian labdajátékosok, ezért különösen nagy dolog, hogy ilyen pontosan és szépen megtanultak tornázni is.

– Ma már nagyon nehéz a tornát tanítani a gyermekeknek. Kimondottan kevesen tudnak szabályosan végrehajtani egy gurulóátfordulást hátra, vagy akár egy nyújtott láblendítést, a nehezebb elemekről nem is beszélve. Nagyon jó érzés, hogy a testnevelésórákon egymást is motiválták a gyermekek. Erősödött a vázizomzatuk, pontosabbá váltak a mozdulataik, a gyakorlatok kivitelezése, javult a fegyelmezettségük, a befelé figyelésük. A versenyen a gyakorlatokat közönség és pontozóbírók előtt kellett bemutatniuk a csapattagoknak – ismertette Bacsa Edina.

A kiskunhalasi verseny első felében a résztvevők szekrényugrással kezdtek, majd következett az összefüggő talajgyakorlat, végül a gyűrűgyakorlat. A gyulai iskola tanulói az országos elődöntő hatodik helyén végeztek, így ismét bebizonyították, hogy helyük van az ország legjobb tizenkét csapata között.

A B-kategóriás fiú torna országos elődöntő 6. helyezett csapat tagjai: Kállai Áron, Labodár Milán, Doktor Zalán Máté, Borbély Dominik Péter és Sassano Alessandro.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)