Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Készül Gyula városának költségvetése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. február 08. 13:45
Készül Gyula városának költségvetése
Zajlanak az egyeztetések az önkormányzati cégekkel és intézményekkel

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

Készül Gyula városának költségvetése, zajlanak az egyeztetések az önkormányzati cégekkel és intézményekkel – közölte hivatalos közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester.

Csige Gábor jegyző lapunk kérdésére elmondta: a költségvetés meghatározása az előkészítő munkával indul, amely során befejezik a tavalyi év könyvelését, illetve elkészítik a záró pénzforgalmi jelentést. Ezzel párhuzamosan felhívják az önkormányzati intézmények, illetve a részben vagy egészben a város által finanszírozott cégek vezetőit, hogy tervezzék meg az idei év gazdálkodását.

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

Hozzátette: a polgármesteri hivatal osztályvezetői is elvégzik ugyanezt a munkát, összegzik a várható bevételeket és kiadásokat, majd a beérkezett adatok után elkészül egy tervezet. A hivatal munkatársai kimutatást készítenek arról, hogy mennyi adóbevétel és egyéb bevétel realizálódhat az adott évben.

A jegyző aláhúzta: a képviselő-testület csak olyan, úgynevezett nullás költségvetést fogadhat el, ahol a bevételek és kiadások összege egyenlő, éppen ezért ülnek le tárgyalni az osztályvezetőkkel és cégvezetőkkel, hogy megvitassák a benyújtott tervezetek részleteit.

Csige Gábor hangsúlyozta: ha mindenkivel megszületett a megegyezés, akkor a könyvvizsgálóhoz kerül az anyag, ha pedig ő is megfelelőnek találja, akkor a terjesztik be a grémium elé, a jogszabály alapján erre február 15-ig van lehetőség.

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)