Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megújul a törökzugi kispiac

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. február 07. 11:20
Megújul a törökzugi kispiac
A beruházás régi kívánsága a környéken élőknek

vigné fábián diána és kónya istván

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Megújul a törökzugi kispiac – jelentette be február 7-én a helyszínen Kónya István alpolgármester, önkormányzati képviselő és Vigné Fábián Diána önkormányzati képviselő.

Kónya István elmondta: a kispiac felújítása egy régi kívánsága a környéken élőknek, hiszen az egy kedvelt találkozási pontja is a törökzugiaknak.

Kifejtette: a kispiac korábbi, a fák gyökerei által megrongált burkolatát feltörték, kicserélték az aljaztot, majd 110 négyzetméteren, 15 centiméter vastagságban betonnal burkolták le a területet. A piactér és az áruház között 13 méter hosszan felszedték a járdalapokat, majd szintén betonból építettek új járdát az áruházig, valamint az áruház és a gyalogos-átkelőhely között.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A beruházás ezzel nem fejeződik be, ugyanis a felszedett járdalapokból kialakítanak egy járófelületet és egy háromsoros járdát a kispiac és a zöldségesbolt melletti nyomókúthoz. A zöldséges előtt is betonjárdát fognak kialakítani, valamint egy parkolót, amely az áruszállítást könnyíti meg.

Az alpolgármester felhívta rá a figyelmet, hogy erre az időszakra a zöldséges bezár, de mindössze pár napot vesznek igénybe a munkálatok.

Elmondta: a felújítás költsége meghaladja az 5 millió forintot, amelyet fele-fele arányban fizettek ki Vigné Fábián Diánával a körzeti karbantartási keretükből.

Vigné Fábián Diána hozzátette: mindkettőjükhöz számos panasz érkezett a balesetveszélyessé vált területtel kapcsolatban, amelyet sok idős ember, kisgyermekes család használ, hiszen a közelben található óvoda, a bölcsőde és áruház is.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)